Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Organizátori ME už predávajú lístky. Veria v návrat divákov

Hádzaná má za sebou dve veľké podujatia. Vlani v decembri sa uskutočnili ME žien v Dánsku a uplynulú nedeľu vyvrcholili MS mužov v Egypte.

02.02.2021 14:50
Patrik Hruščák Foto: ,
Slovenský hádzanár Patrik Hruščák v reprezentačnom drese.
debata

Uskutočnili sa bez divákov. Najbližší významný turnaj budú hostiť Slovensko a Maďarsko. O necelý rok sa začne v šiestich mestách európsky šampionát mužov. Organizátori veria, že už s plnými halami. V utorok začali predaj vstupeniek.

"Predchádzajúce turnaje ME s divákmi boli na vyše 90 percent vypredané. Preto je dobré si zakúpiť vopred balíček na zápasy domácej reprezentácie i na ďalšie zaujímavé stretnutia.

Zatiaľ dávame do predaja desať percent lístkov z ich celkového počtu. Dopyt sa akiste výrazne zvýši po májovom žrebe skupín," uviedol šéf Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša.

Na ME 2022 sa predstaví 24 najlepších tímov starého kontinentu. Slováci nemusia bojovať v kvalifikácii, zápasy odohrajú v F-skupine v Košiciach. V Bratislave sa uskutočnia súboje v dvoch základných skupinách (D a E) a potom aj v jednej štvrťfinálovej.

Slovenská hádzaná sa dohodla na spolupráci s novým generálnym partnerom – stávkovou spoločnosťou Niké, ktorá podporí viaceré projekty, reprezentáciu i ME.

„Šampionát sa určite uskutoční a pevne verím, že aj s fanúšikmi,“ uviedol Holeša. Potvrdil, že v prípade, ak situácia nedovolí účasť divákov, organizátori garantujú návratnosť celej sumy.

Stále nie je jasné, kto si vybojuje účasť v turnaji. Kvalifikácia sa skončí v úvode mája a v jeho polovici vyžrebujú zloženie skupín.

V jednej z bratislavských skupín nastúpia Nemci, v druhej by sa mali predstaviť Česi, tí však museli pred pár dňami odrieknuť účasť na MS v Egypte (vysoký počet nakazených hráčov na COVID-19) a zatiaľ neodohrali ani jeden zápas v kvalifikácii ME 2022.

Od utorňajšieho predpoludnia sú v predaji balíčky na šesť stretnutí v skupinách D, E a F. Stoja 78, 105 a 132 eur. Najlacnejší balíček na dvanásť zápasov v bratislavskej štvrťfinálovej skupine stojí 212 eur.

Tréner hádzanárov Peter Kukučka sa prihovára k... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
Peter Kukučka Tréner hádzanárov Peter Kukučka sa prihovára k zverencom.

Denné vstupenky sa budú predávať neskôr – od 29 do 79 eur. Predajcu si môžu záujemcovia vybrať na zväzovej stránke slovenskej hádzanej.

"V prvej etape očakávame obrovský záujem najmä o zápasy slovenských reprezentantov v Košiciach. Ozývajú sa však už aj nemeckí priaznivci.

Aj na predchádzajúce ME vo Viedni, kde hralo Nemecko, ich zavítalo veľmi veľa. Predpokladáme, že teraz to bude podobné," zdôraznil predseda organizačného výboru Martin Simonides.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #ME 2022 hádzanárov