Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nočná mora sa naplnila. Česi neodleteli do Egypta, MS aj bez Američanov

Hádzanári Česka a USA nebudú štartovať na MS v Egypte pre vysoký počet nakazených koronavírusom v oboch tímoch. Ochorenie COVID-19 a zdravotné problémy vyradili celkovo 17 Čechov, Američania evidujú 10 infikovaných.

12.01.2021 20:39 , aktualizované: 22:54
Roman Bečvář Foto: ,
Český hádzanár Roman Bečvář.
debata

Českú reprezentáciu, ktorá sa mala predstaviť v G-skupine spoločne so Švédskom, domácim Egyptom a Čile, nahradí na turnaji Severné Macedónsko.

Namiesto USA si v E-skupine zahrá Švajčiarsko, jeho súpermi budú Nórsko, Rakúsko a Francúzsko. Informovali o tom predstavitelia Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF).

Česi i Američania museli odriecť účasť na MS deň pred začiatkom turnaja.

"Nepamätám si, že by som počas mojej dlhej kariéry prezidenta musel niekedy riešiť podobnú situáciu. Je to smutné, ale je to realita. Z 21 hráčov, ktorých sme chceli poslať do Egypta, nie je pre ochorenie COVID-19 a rôzne zdravotné problémy k dispozícii 17.

Od realizačného tímu sme dostali stanovisko, že by sme mali zvážiť účasť na šampionáte. A exekutíva zväzu to videla podobne," uviedol pre server idnes.cz šéf Českého zväzu hádzanej Jaroslav Chvalný.

Do Egypta by nemohol odcestovať ani jeden z dvojice trénerov.

„Dnes sme dospeli k záveru, že už nevidíme svetlo na konci tunela,“ vyjadril sa jeden z koučov Jan Filip, ktorý by nemohol odletieť do Afriky rovnako ako ďalší kormidelník Daniel Kubeš a dvaja náhradní tréneri.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hádzanej #českí hádzanári #koronavírus #americkí hádzanári