Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V slovenskom tíme sa objavil koronavírus. Duely s Maďarskom zrušili

Hádzanári Slovenska neodohrajú dva medzištátne prípravné zápasy s Maďarskom v Györi, ktoré sa mali uskutočniť tento týždeň. V slovenskom tíme sa totiž objavili pozitívne prípady na koronavírus a všetci hráči putovali do karantény.

04.01.2021 16:21
Peter Kukučka Foto: ,
Tréner hádzanárov Peter Kukučka sa prihovára k zverencom.
debata

Slováci mali do Maďarska odcestovať v pondelok a pobudnúť tam do piatka 8. januára s dvoma duelmi proti domácej reprezentácii, pripravujúcej sa na januárové majstrovstvá sveta v Egypte.

Po absolvovaní PCR testov sa však v národnom tíme v deň plánovaného odchodu do Györu vyskytli tri pozitívne výsledky na prítomnosť nového koronavírusu, u dvoch hráčov a jedného člena realizačného tímu.

"Sústredenie sme museli zrušiť. Všetci strávia teraz desať dní v izolácii a následne by sme chceli pokračovať v činnosti. Isté je, že sme prišli o dva duely s Maďarmi. Neskôr už s nimi nemôžeme hrať, pretože cestujú na svetový šampionát.

Žiaľ, aj oni sú smutní, lebo teraz už nezoženú náhradného súpera a dva zápasy im budú chýbať. Pri stretnutiach s Rumunmi a maďarským výberom do 21 rokov príde k posunom.

Sme s nimi v kontakte v snahe dohodnúť si odohranie súbojov v iných januárových termínoch," povedal pre portál slovakhandball.sk manažér slovenskej reprezentácie Zoltán Heister.

Tím trénera Petra Kukučku mal pôvodne po dueloch v Maďarsku odohrať ešte dve prípravné stretnutia s Rumunskom v Šali (15. a 16. 1.) a na záver ďalšieho bloku prípravy aj dvojzápas s maďarským výberom do 21 rokov (20. a 21. 1.).

V tomto programe však s určitosťou príde ešte k zmenám. Realizačný tím mužskej reprezentácie spolu s vedením Slovenského zväzu hádzanej (SZH) už pracuje na náhradnom riešení po uplynutí karantény – povinnej pre pozitívne testovaných a dobrovoľnej pre negatívnych.

Slováci by sa mali opäť zísť 14. januára v Bratislave.

"Vtedy by sme opäť absolvovali PCR testy, ktoré sú potrebné pri ceste do zahraničia. Ak by bolo všetko v poriadku, na druhý deň by sme odcestovali do Maďarska. Chceli by sme, aby to bolo niekde blízko hraníc. Momentálne pracujeme na vybavení všetkých potrebných záležitostí a zmenách termínov.

S Rumunmi by sme chceli hrať 16. a 17. januára, ale potrebujeme ešte dotiahnuť záležitosti okolo ubytovania, keďže na Slovensku to v súčasnosti nie je možné. S mladými Maďarmi by sme si zase zmerali sily 20. a 21. januára," dodal Heister.

Koncom decembra odohrali Slováci prípravný duel v Trenčíne s Českom (21:28), v pondelok hlásili pozitívne prípady na koronavírus aj českí tréneri Jan Filip a Daniel Kubeš. V stredajšom dueli kvalifikácie ME na pôde Faerských ostrovov tak namiesto nich povedú tím Petr Štochl a Pavel Pauza.

Slovenskí hádzanári majú pred sebou posledný rok prípravy na majstrovstvá Európy v januári 2022. Slovensko bude ich hostiteľom spoločne s Maďarskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #maďarskí hádzanári #koronavírus