Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zverejnili dátum štartu nového ročníka NBA. Platový strop sa nemení

Nový ročník basketbalovej NBA sa začne 22. decembra. Oficiálne to oznámilo vedenie zámorskej súťaže po dohode s Hráčskou asociáciou (NBPA). V základnej časti sezóny odohrá každý tím 72 duelov, čo je o desať menej, než je tradične zvykom.

10.11.2020 07:10 , aktualizované: 12:22
Anthony Davis Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Hráči sa s majiteľmi klubov dohodli na platových podmienkach a zdravotnom protokole súvisiacim s pandémiou koronavírusu. Sezóna sa skončí pred začiatkom olympijských hier v Tokiu. Titul bude obhajovať tím Los Angeles Lakers.

Súťaž tak odštartuje o šesť týždňov, už na budúci týždeň je na programe vstupný draft (18. novembra) a otvorí sa aj trh s voľnými hráčmi (20. novembra). Vedenie ligy sa s NBPA dohodli na platovom strope vo výške 109,140 miliónov dolárov a daň z luxusu vo výške 132,627 miliónov.

Hráči Los Angeles Lakers oslavujú titul v NBA Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Hráči Los Angeles Lakers po triumfe nad Miami.

Obe čiastky sú rovnaké ako v predchádzajúcej sezóne, ktorú prerušila pandémia koronavírusu. V nasledujúcich sezónach sa podľa kolektívnej zmluvy zvýši platový strop i hranica dane o tri až desať percent.

Daňové platby tímov sa znížia úmerne s poklesom príjmov z basketbalových operácií. Tie sú bežne viac ako osem miliárd dolárov, no počas uplynulej sezóny v dôsledku pandémie výrazne klesli.

Presný harmonogram novej sezóny by mali zverejniť v najbližších dňoch. Objavili sa informácie, že tímy môžu hrať v jednom meste viacero zápasov proti rovnakým súperom. Informovala agentúra dpa.

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA