Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverejnili dátum štartu nového ročníka NBA. Platový strop sa nemení

Nový ročník basketbalovej NBA sa začne 22. decembra. Oficiálne to oznámilo vedenie zámorskej súťaže po dohode s Hráčskou asociáciou (NBPA). V základnej časti sezóny odohrá každý tím 72 duelov, čo je o desať menej, než je tradične zvykom.

10.11.2020 07:10 , aktualizované: 12:22
Anthony Davis Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Hráči sa s majiteľmi klubov dohodli na platových podmienkach a zdravotnom protokole súvisiacim s pandémiou koronavírusu. Sezóna sa skončí pred začiatkom olympijských hier v Tokiu. Titul bude obhajovať tím Los Angeles Lakers.

Súťaž tak odštartuje o šesť týždňov, už na budúci týždeň je na programe vstupný draft (18. novembra) a otvorí sa aj trh s voľnými hráčmi (20. novembra). Vedenie ligy sa s NBPA dohodli na platovom strope vo výške 109,140 miliónov dolárov a daň z luxusu vo výške 132,627 miliónov.

Hráči Los Angeles Lakers oslavujú titul v NBA Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Hráči Los Angeles Lakers po triumfe nad Miami.

Obe čiastky sú rovnaké ako v predchádzajúcej sezóne, ktorú prerušila pandémia koronavírusu. V nasledujúcich sezónach sa podľa kolektívnej zmluvy zvýši platový strop i hranica dane o tri až desať percent.

Daňové platby tímov sa znížia úmerne s poklesom príjmov z basketbalových operácií. Tie sú bežne viac ako osem miliárd dolárov, no počas uplynulej sezóny v dôsledku pandémie výrazne klesli.

Presný harmonogram novej sezóny by mali zverejniť v najbližších dňoch. Objavili sa informácie, že tímy môžu hrať v jednom meste viacero zápasov proti rovnakým súperom. Informovala agentúra dpa.

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA