Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na testy išiel na istotu, zostal v šoku. Slovenský legionár proti Prešovu nehral

Slovenský reprezentant v hádzanej Teodor Paul pôsobiaci vo francúzskom klube USAM Nimes Gard sa mimoriadne tešil na utorkový duel Európskej ligy mužov na palubovke Prešova, proti domácemu Tatranu však hrať nebude. Dôvodom je predzápasový pozitívny test na koronavírus.

20.10.2020 16:30 , aktualizované: 23:57
Teodor Paul Foto: ,
Slovenský brankár Teodor Paul na archívnej snímke v reprezentačnom drese.
debata

"Na dnešnom rannom testovaní vyšiel pozitívny výsledok mne a jednému dorastencovi. Neviem, čo mám na to povedať. Je to celé na figu. Tešil som sa domov a na zápas s Tatranom a teraz toto. Neviem si to vysvetliť.

Netuším, kde som sa nakazil, ale zrejme už minulý týždeň, keď pribúdali u nás pozitívne prípady. Len sa to ukázalo o päť-šesť dní neskôr. Minulý týždeň ma testovali štyrikrát a vždy som bol negatívny.

Posledný test som absolvoval v nedeľu, keď som sa testoval ešte aj pred odchodom na letisku,“ povedal slovenský brankár podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Paul je zo situácie mimoriadne sklamaný.

"Z výsledku som bol doslova v šoku. Extrémne ma to prekvapilo, na testy som išiel prakticky na istotu, nepochyboval som o tom, že budem negatívny, ale stalo sa…

Akoby naschvál, prídeme hrať na Slovensko a práve mne vyjde pozitívny výsledok. Som z toho veľmi sklamaný, smutný i nahnevaný zároveň. Zatiaľ neviem, či zostanem na Slovensku v karanténe, alebo sa vrátim do Francúzska.

Prezident klubu i hlavný tréner Franck Maurice, ktorý tu v Prešove chýba, chcú, aby som sa vrátil a liečbu absolvoval pod drobnohľadom klubového lekára. V tejto chvíli však vôbec neviem, či ma pustia do lietadla a ako to bude prebiehať.

Cítim sa dobre, nemám príznaky a pokojne by som sa mohol ísť teraz aj prebehnúť. Samozrejme, do večera sa to môže zmeniť. Nepociťujem však nejaký rozdiel oproti predchádzajúcim dňom, len mi vyskočila ‚čiarka‘, že som pozitívny,“ doplnil skúsený slovenský brankár.

Tatran podľahol v premiére

Hádzanári Tatrana Prešov francúzskemu súperovi podľahol 22:28. Napriek sľubnému začiatku nedokázali v utorok zaskočiť favorita, ktorý postupne zvýšil svoj náskok na rozdiel triedy.

Prešovčania odohrajú ďalší zápas EL v utorok 27. októbra na palubovke portugalského Sportingu Lisabon.

Tatran Prešov – USAM Nimes Gard 22:28 (10:14)
Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Colodeti – Hernandez 1, Fižuleto 2, Grzentič, Hozman 1, Jaballah 4, Krok 3, Linhares 4, Michalka, Pacheco, Rábek 4, Rečičár 2, Santos, Carapkin 1, najviac gólov Nimes: Kavtičnik 7, Hesham 5, Nieto 5. Rozhodovali: Čindrič, Gonzurek (obaja Chor.), TH: 2/2 – 3/2, ŽK: 3:1, vylúčení: 3:3, bez divákov

Domáci mali nádejný vstup do zápasu, ked viedli 5:3, no ich slabší úsek hry využili hostia, ktorí šiestimi gólmi otočili na 9:5 zo svojho pohľadu. Od tohto stavu už hráči Nimes kontrolovali svoj náskok a prvý polčas vyhrali o štyri góly.

Tatran nezachytil úvod druhého dejstva. Hostia postupne zvyšovali svoj náskok, ktorý bol viackrát aj dvojciferný (13:23, 14:25). Záver už drámu nepriniesol, domácim sa však podarilo zmazať manko na prijateľnejších šesť gólov. Hostia aj bez viacerých absencií v zostave potvrdili pozíciu favorita.

Ďalšie výsledky B-skupiny:
Dynamo Bukurešť – Sporting Lisabon 25:27 (15:16)
Füchse Berlín – IFK Kristianstad 30:23 (15:12)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #Teodor Paul #koronavírus #Európska liga hádzanárov