Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohodlné víťazstvo. Lakers začali finále lepšie vďaka Jamesovi

Basketbalisti Los Angeles Lakers sa ujali vedenia vo finálovej sérii play off NBA. Najlepší tím Západnej konferencie po základnej časti potvrdil úlohu favorita a v prvom finálovom súboji zvíťazil v noci na štvrtok nad Miami Heat 116:98.

01.10.2020 07:24 , aktualizované: 09:32
LeBron James Foto: ,
Opora Los Angeles Lakers LeBron James po prvom zápase finále NBA proti Miami Heat.
debata

Streleckým ťahúňom Lakers bol autor 34 bodov Anthony Davis. LeBrona Jamesa, ktorý hrá v záverečnej sérii deviatykrát za uplynulých desať rokov, delila jedna asistencia od triple double, v zápase zaznamenal 25 bodov, 13 doskokov a 9 asistencií.

Lakers hrajú finále presne po desiatich rokoch. V roku 2010 triumfovali po súboji s odvekým rivalom Bostonom Celtics a získali 16. titul. Miami má na konte tri tituly a pri všetkých bol aj súčasný tréner Erik Spoelstra.

Jeho tím mal solídny vstup do zápasu, v prvej štvrtine si vypracoval 13-bodový náskok. Ten však Lakers stiahli a v druhej perióde ovládli dianie na palubovke. Pomohli im k tomu aj zdravotné patálie súpera.

V druhej štvrtine odstúpil z hry slovinský rozohrávač Goran Dragič pre problémy ľavým chodidlom a Bam Adebayo si neskôr pri kolízii s Dwightom Howardom zhoršil zranenie ramena. V tretej časti hry narástol náskok Lakers na 32 bodov, v závere už Miami dokázalo prehru iba skorigovať.

„V úvode sme dostali facku, ktorá nás prebudila. Potom sme už hrali najlepšie, ako vieme. Dosiahli sme prvé víťazstvo, ale pred nami je ešte veľa práce. Naša misia sa nekončí,“ povedal James.

Druhý zápas je na programe v noci na sobotu o 3.00 SELČ.

finále play off NBA – 1. zápas:
Los Angeles Lakers – Miami Heat 116:98
Najviac bodov: Davis 34, James 25 (13 doskokov), Caldwell-Pope 13 – Butler 23, Nunn 18, Herro 14
stav série 1:0

debata chyba
Viac na túto tému: #lebron james #Miami Heat #LA lakers