Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda nastúpila v lige so synom. Všetci hrajú bez zmlúv a výplat

Radoslav Antl 5 a Radoslav Antl 2. Najvyššia súťaž hádzanárov zažila raritu. V tíme Košice Crows nastúpili v ligovom zápase s Novými Zámkami v jednom tíme otec i syn. Na vrcholovej úrovni je len málo podobných prípadov.

22.09.2020 18:37
Radoslav Antl Foto: ,
Radoslav Antl, otec a syn. Premiérovo sa stretli v najvyššej súťaži na ihrisku. K výhre tímu Košice Crows nad Novými Zámkami prispeli siedmimi gólmi.
debata

Hráčsku kariéru už uzavrel

„Bolo to východisko z núdze,“ tvrdí Radoslav Antl starší, ktorý je trénerom tímu a okolnosti ho donútili, aby na ligu nominoval aj sám seba.

„Nemám z toho veľkú radosť a už vôbec to nie je návrat k hráčskej kariére. To je uzavretá kapitola, hoci nevylučujem, že ešte chlapcom pomôžem, ak to bude nevyhnutné,“ dodal 42-ročný bývalý reprezentant.

Lúčil sa v máji 2018 v maďarskom Egeri. Na konte má úctyhodných 191 zápasov v národnom drese, 721 gólov, dva štarty na MS a tri na ME.

Hádzanárska legenda, ktorá sa stala hneď po skončení kariéry asistentom trénera reprezentantov Ernsta Jensena a neskôr Petra Kukučku, dala päť gólov, syn pridal dva, ich tím vyhral 26:23.

„Zranila sa nám stredná spojka Norbert Müller, zaskakoval som na tomto poste,“ doplnil Antl starší.

Pochybuje, že 21-ročný syn sa vydá v jeho šľapajach a môže zopakovať podobné úspechy. "Pre neho nie je prioritou hádzaná. Venuje sa jej len z čistej lásky, je to jeho veľké hoby.

Študuje v Prešove na pedagogickej fakulte, bude z neho učiteľ. To mladší syn Marko, ktorý mal nedávno sedemnásť, je iný typ. Pôsobí v akadémii v Gummersbachu, patrí medzi najlepšie v Nemecku. Nevidí nič iné len hádzanú, žije pre ňu. Azda z neho niečo bude."

Šancu majú hoby hráči i starci

Otec nastúpil v lige so synom Radom vôbec po prvý raz. „Bol v tíme s nami už vlani, ale nikdy nenastala taká situácia ako uplynulý víkend a nebol som nútený obliecť si dres,“ potvrdzuje. Tréner patril k oporám, z čoho mal zmiešané pocity.

„Neviem, či som ešte taký dobrý, alebo je súťaž taká slabá,“ smeje sa a pokračuje:

"Nijako špeciálne netrénujem, ale nikdy som s kondíciou nemal problémy. Teraz si zahrám s ostatnými futbal. Keď niečo nacvičujeme a je nás málo, lebo hráči pracujú či študujú a nemôžu byť vždy všetci na tréningu, zapojím sa aj ja do kombinácie tam, kde to práve potrebujeme.

Radoslav Antl ešte v drese z Prešova. Foto: SITA, Ján Slovák
Rado Antl, Marián Žernovič Radoslav Antl ešte v drese z Prešova.

Nie je dobrou vizitkou pre najvyššiu súťaž, ak si v nej môžu zahrať aj hoby hráči či starci ako som ja."

Pripomína, že kluby najlepších hráčov neudržia.

„Na Slovensku je to tak – kto dosiahne trochu vyššiu úroveň, má zdravé ruky a nohy, pôsobí v Tatrane Prešov alebo odchádza do zahraničia. To ovplyvňuje úroveň extraligy. A čo sa týka financií, iba prežívame. Ale buďme radi, že je to ešte tak, ako to je, že v nej hrá desať tímov, lebo hrozilo, že dva-tri to mohli zabaliť a nik by ani okom nemrkol,“ naznačuje súčasnú komplikovanú situáciu.

Sú radi, že majú dresy a lopty

Košický Crows je v súťaži prakticky nováčikom. Postúpil do nej síce už vlani, ale rozbehnutú sezónu napokon anulovali. Novú začal sľubne, ale na hodnotenie je privčas. Z troch zápasov dva vyhral, patrí mu priebežne štvrté miesto.

Hádzanári Košice Crows. Foto: Facebook.com/KosiceCrows
Košice Crows Hádzanári Košice Crows.

„Fungujeme ako čistí amatéri. Nemáme zmluvy a ani výplaty. Za vyhraté zápasy nemáme nič. Zídeme sa, zatrénujeme si, ideme spolu za vlastné na pivko či večeru. V dnešnej dobe je ťažké zohnať nejaké peniažky, tobôž v športe. Sme radi, že máme kde trénovať, hrať, že máme dresy a lopty.“

Napriek tomu má Antl so svojimi zverencami ambície a chuť v súťaži niečo dokázať.

„V lete sme sa oslabili, odišli viacerí šikovní hráči, Tomáš Urban, Vlado Guzy, Matúš Hriňák, Erik Ľoh… Ale veľmi by ma potešilo, keby sme skončili v prvej štvorke, to beriem ako tajný sen. Ak bude tím piaty, šiesty, siedmy, nič sa nedeje. Bude dobré, ak sa v lige udržíme, naša pozícia bude stabilnejšia, získame nejakých sponzorov a nezostaneme len na amatérskej báze,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Antl st. #Radoslav Antl ml. #Košice Crows