Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na jednej nohe. Takto rozhoduje zápasy slovinský mladík

Predchádzajúci zápas play off nedohral, v bolestiach odkrivkal do šatne. Mám šťastie, že to bol ľavý a nie pravý členok, vravel po zápase.

24.08.2020 01:20
dončič NBA Foto: ,
Luka Dončič (77) v drese Dallasu Mavericks.
debata

Dva dni po nepríjemnom zranení Luka Dončič nechýbal v základnej zostave Dallasu. Musel, lebo jeho európskeho kolegu Kristapsa Porzingisa vyradilo z hry boľavé koleno.

Mavericks prehrávali 1:2 na zápasy a v prípade ďalšieho neúspechu by sa ich šance na postup do ďalšieho kola play off NBA dramaticky znížili.

Potiahol ich „jednonohý“ Dončič. Napriek mladému veku (vo februári oslávil 21. narodeniny) si počínal ako ostrieľaný líder a favorizovaným LA Clippers uštedril priamy úder.

Nastrieľal 43 bodov, vrátane tejto víťaznej trojky na konci predĺženia, ktorá poteší oko každého basketbalového fanúšika:

Slovinský rozohrávač, ktorý pred dvoma rokmi vyhral Euroligu s Realom Madrid, pokračuje v skvelých výkonoch aj v zámorí.

V noci na pondelok skompletizoval univerzálnu hru 17 doskokmi a 13 asistenciami. Pred ním dosiahli tzv. triple-double na úrovni 40–15–10 v histórii play off len dvaja hráči.

„Vidí basketbal na inej úrovni. Dnes predviedol výkon z inej planéty,“ pochválil mladíka kouč Dallasu Rick Carlisle.

Mavericks po výhre 135:133 pp vyrovnali sériu na 2:2, piaty duel je na programe v noci na stredu.

Víťaz série hranej na štyri zápasy si zmeria sily s lepším z dvojice Denver – Utah.

Toronto a Boston postúpili

Basketbalisti Toronta Raptors a Bostonu Celtics postúpili do semifinále play off Východnej konferencie NBA. Oba tímy si vybojovali účasť v 2. kole vyraďovačky v najkratšom možnom termíne po víťazstve 4:0 na zápasy.

Obhajca titulu Toronto zdolal Brooklyn vo štvrtom meraní síl hladko 150:122, Boston si postrážil postup po víťazstve 110:106 nad Philadelphiou.

Zápas Utahu s Denverom priniesol veľký strelecký súboj rozohrávačov. Donovan Mitchell pomohol k víťazstvu Jazz 129:127 51 bodmi, Nuggets nestačilo ani 50 bodov Jamala Murrayho.

1. kolo play off NBA

štvrťfinále Východnej konferencie
Philadelphia – Boston 106:110 – konečný stav série: 0:4, postúpil Boston

Brooklyn – Toronto 122:150 – konečný výsledok série: 0:4, postúpilo Toronto

štvrťfinále Západnej konferencie
Utah – Denver 129:127 – stav série: 3:1

Dallas – Los Angeles Clippers 135:133 pp – stav série: 2:2

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #basketbal #Luka Dončič