Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pirane ulovili veľkú rybu. Má vlastného sponzora

Koronakríza obracia športový svet - nielen svetový, aj domáci - kompletne naruby. Veľké organizácie majú problémy a do popredia sa tak tlačia menšie kluby.

08.08.2020 12:00
SR Volejbal Brusno Pencová posila BAX Foto: ,
Nová posila VK Pirane Brusno Jaroslava Pencová.
debata

V hokeji budú útočiť na titul Michalovce, v mužskom basketbale Spišská Nová Ves a v ženskom volejbale mestečko s dvojtisícovou populáciou – Brusno.

Ťahák pre mladých i divákov

Ambiciózne družstvo zo stredného Slovenska, ktoré si vlani odbilo nováčikovskú sezónu medzi elitou, vytasilo do boja o trofeje zbraň ťažkého kalibru.

Pirane Brusno, ako znie vynovený názov klubu, šokovali konkurenciu, keď sa dohodli na spolupráci s Jaroslavou Pencovou.

Najlepšia slovenská volejbalistka uplynulej dekády ešte v minulej sezóne pôsobila v elitnej poľskej súťaži. Do extraligy sa vracia po siedmich rokoch.

"Jarka je veľká osobnosť. Dovolím si povedať, že za poslednú dekádu takáto hráčka na Slovensku nebola. O to je pre nás väčšia česť, že si vybrala práve Brusno.

Nejde len o to, aby reprezentovala náš klub, ale aby pritiahla mladých a divákov k volejbalu," komentuje angažovanie hviezdnej posily prezident klubu Alexander Šabo.

Zostava Brusna však nebude len o Pencovej. Klub potvrdil angažovanie mexickej reprezentačnej nahrávačky a účastníčky MS 2018 Sashiko Sanayovej. Družstvo by mali posilniť aj brazílske legionárky.

„Verím, že zahraničné hráčky prídu bez problémov, keďže najmä v Brazílii nie je situácia s koronavírusom priaznivá. Mexičanka Sanayová by mala prísť v priebehu budúceho týždňa, máme od nej veľké očakávania,“ teší sa tréner Brusna Lukáš Šmída.

Jaroslava Pencová. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Jaroslava Pencová Jaroslava Pencová.

Nikdy nehovor nikdy

Pencová má za sebou bohatú kariéru. Na jej začiatku získala s bratislavským Doprastavom dva tituly. Potom nasledovali zástavky v Nemecku, Azerbajdžane, Taliansku a Poľsku. V drese troch rôznych klubov si tiež zahrala v Lige majstrov.

„V poslednom čase vo mne rástla túžba vrátiť sa domov. Ovplyvnila to, samozrejme, aj situácia v súvislosti s pandémiou. Ozvali sa viaceré kluby a medzi nimi aj Brusno. Po vzájomnom stretnutí sme sa zhodli, že naše spoločné predstavy sú zrealizovateľné,“ vraví elitná blokárka.

Dlhoročná opora národného tímu, ktorá má na konte 99 reprezentačných štartov, už pomaly, ale isto začína myslieť na život po kariére.

„Som typ, ktorý si veľa vecí naplánuje a potom ich zmení. Avšak mám tridsať rokov a myslím, že po tejto sezóne to zrejme ukončím. Ale zastávam heslo, že nikdy nehovor nikdy,“ vysvetľuje Pencová.

Šéf Piraní Šabo prezradil, ako provinčný klub zaplatí hráčku európskeho formátu.

„Reálne vieme, ako sa platovo pohybujú hráčky na jej úrovni. Nám aj Jarke bolo jasné, že takéto podmienky nebudeme vedieť splniť. Avšak dali sme hlavy dohromady a našli sme pre ňu osobného sponzora, ktorý ju cez nás podporí. Ona zase na oplátku bude prezentovať značku firmy,“ dodáva prezident Brusna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Jaroslava Pencová #Pirane Brusno