Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chantal Škamlová opäť kritizuje zväz

Hoci tenisové kurty kvôli pandémii koronavírusu zívajú prázdnotou, pod Tatrami pokračuje netypický súboj Chantal Škamlovej a Slovenského tenisového zväzu (STZ). Kým hráčka kritizuje pomery v bielom športe, kompetentní sa bránia.

28.07.2020 16:05
Chantal Škamlová Foto: ,
Chantal Škamlová vo finále turnaja v Piešťanoch.
debata (9)

Dvadsaťšesťročná tenistka pred niekoľkými dňami ovládla tenisový turnaj v Piešťanoch a tešila sa z viacerých cenných skalpov. Tie však ušli pozornosti dlhoročnému kapitánovi fedcupového tímu Matejovi Liptákovi, s ktorým sa ešte predtým dostala do konfrontácie cez médiá a sociálne siete.

„Na podujatí v Piešťanoch a ani na žiadnom inom turnaji, kde som štartovala, som ho nikdy nevidela. Zatiaľ ma nekontaktoval. Nemám žiadny problém s tým, aby som sa stretla s ním, alebo aj s vedením STZ,“ povedala v rozhovore pre sport24.sk.

Rodáčka z Banskej Bystrice nevie, ako by reagovala na prípadnú pozvánku do národného tímu.

"Reprezentácia je to najviac, čo v živote športovca existuje. Vždy by som nesmierne rada reprezentovala. Určite by som však nechcela byť niekde, kde ma nechcú.

Bola by som nerada, keby sa celá situácia vnímala iba cez Fed Cup. Išlo mi najmä o to, aby som pomohla mladšej generácii,“ pokračovala Škamlová.

Krásna Chantal v obrazoch Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Chantal Škamlová.

V Slovenskom tenisovom zväze vidí hneď niekoľko problémov. Pri ich pomenovaní si nedávala servítku pred ústa.

"Nepáči sa mi ich prístup k hráčom. Majú pár vyvolených a ostatných berú za nuly. Sami ste to mali možnosť vidieť v momentálnych vyhláseniach.

Ak už v 14-tich rokoch dievča nenominujú na reprezentačné stretnutia, hoci patrí medzi najlepšie v krajine, ale hrá za TC Empire Trnava, tak to sa mi naozaj nezdá v poriadku.

Ako ďalší príklad uvediem chlapca do 12 rokov, ktorý je taktiež najlepší na Slovensku, vyhráva turnaj za turnajom, no z reprezentačných sústredení bol vynechaný.

Prízvukujem, sú to len deti. Moja otázka teda znie, čo to s nimi a ich tenisom asi urobí do budúcna? Máme veľmi veľa talentovaných deti, ale chýba nám prístup,“ uzavrela Škamlová.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Lipták #Chantal Škamlová #Slovenský tenisový zväz