Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žaloby pokračujú. Vdova po Bryantovi chce ďalšie milióny

Vdova po tragicky zosnulom basketbalistovi Kobem Bryantovi si nárokuje na milióny dolárov. Vanessa Bryantová ich požaduje ako majetkovú ujmu za straty, ktoré vznikli smrťou jej manžela z jeho príjmov v budúcnosti.

10.06.2020 14:58
Kobe Bryant, rozlúčka Foto: ,
Manželka Kobeho Bryanta Vanessa s legendárnym basketbalistom Michaelom Jordanom počas rozlúčky v Los Angeles.
debata

Fenomenálny rozohrávač Los Angeles Lakers bol jedným z najlepšie zarábajúcich basketbalistov aj športovcov na svete, ale jeho reklamné príjmy ešte aj po skončení kariéry niekoľkonásobne prevyšovali jeho plat počas nej.

Bryantová niekoľko týždňov po januárovej tragédii vrtuľníka v Kalifornii zažalovala majiteľa havarovaného stroja a obvinila ho z nedbanlivosti a nezodpovednosti. Medzitým vyčíslila vzniknutú majetkovú ujmu na milióny dolárov.

„Žiada náhradu z budúcej straty príjmov svojho manžela, nie represívnu náhradu škody či inú úľavu,“ píše sa v spise, ktorý zverejnil aj portál švajčiarskeho denníka Blick.

Kobe Bryant a jeho dcérka Gianna Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Kobe Bryant a jeho dcérka Gianna po poslednom...

Haváriu vrtuľníka 26. januára 2020 neprežila ani jedna z deviatich osôb na palube vrátane Kobeho Bryanta a jeho 13-ročnej dcéry Gianny. Stroj v hustej oblačnosti narazil do svahu kopca neďaleko Los Angeles.

Podľa zistenia denníka New York Times pilot Ara Zoboyan dostal zvláštne povolenie na vzlietnutie napriek krajne nepriaznivému hmlistému počasiu. A to aj napriek tomu, že v ten deň v obave pred rozmarmi počasia zostali stáť aj policajné vrtuľníky.

Tieto dohady New York Times sú predmetom vyšetrovania policajných orgánov. Záverečná správa sa očakáva nie skôr ako v budúcom roku.

debata chyba
Viac na túto tému: #basketbal #Kobe Bryant #Vanessa Bryantová