Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý na palubovke aj s udicou. Jordan chytil obrovskú rybu

Basketbalová superhviezda nedávnej minulosti prišla na chuť športovému rybolovu. Šesťnásobný šampión NBA Michael Jordan so svojou posádkou s príznačným názvom "Catch 23" ulovili v rámci podujatia Big Rock Blue Marlin Tournament rybu, ktorá vážila 442,3 libry, čiže 200 kg.

10.06.2020 10:57
debata

Išlo o plachetníka veľkého, ktorý vo výnimočných prípadoch môže mať hmotnosť až 400 kg. Jordanova loď skončila s týmto úlovkom na piatom mieste a nezískala právo na podiele z odmien v celkovej výške 3,3 milióna dolárov.

Tie boli určené iba pre posádky s tromi najväčšími úlovkami. Víťazná loď chytila plachetníka vážiaceho 494,2 libier. čiže 223,3 kg. Preteky v športovom rybolove sa konajú pri pobreží Morehead City v americkom štáte Severná Karolína. Ide už o 62. ročník tradičného podujatia.

„Bola to zábava, ale rád by som nabudúce ulovil aj čosi väčšie ryby,“ uviedol Michael Jordan po vystúpení z lode. Počas váženia chytených rýb usporiadal aj autogramiádu pre svojich fanúšikov, ktorí sa zbehli pri tejto príležitosti na brehu.

Výkonný riaditeľ podujatia Crystal Hesmer vyzdvihol atmosféru, ktorú vytvorili ľudia v čase,keď sa Jordanova loď blížila do prístavu, kde neskôr vykladali ryby na váženie.

"Bolo to neuveriteľne vzrušujúce pre celé naše malé mesto. Jordan pritiahol ľudí tým, že sem prišiel chytať ryby,"povedal Hesmer v telefonickom rozhovore pre AP.

Majiteľ tímu NBA Charlotte Hornets uviedol, že sa už predtým viackrát zúčastnil na pretekoch v chytaní „modrých marlinov“, čiže plachetníkov, ale prvýkrát zavítal ako rybár do Severnej Karolíny.

Toto sú najbohatšie športy na svete Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MOTORIZMUS: Súčasná globálna trhová hodnota...

„Nečakal som toľko ľudí. Bola to zábava. Je to už nejaký čas, čo som bol v Morehead City. Je to len 100 km od Wilmingtonu, miesta, kde som vyrastal. Vždy je skvelé stretnúť niekoľko starých priateľov,“ skonštatoval Jordan.

Šesťdňové podujatie Big Rock Blue Marlin pritiahlo 205 lodí a koná sa už od roku 1957. Potrvá ešte do soboty 14. júna. "Aj keď som dnes, dnes, nevyhral, rád by som všetkým poďakoval za podporu,“ dodal jeden z najlepších basketbalistov histórie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Jordan