Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inter opäť angažoval trénera zo zahraničia. Chorváta strieda Španiel

V novej sezóne slovenskej najvyššej súťaže povedie basketbalistov Interu Bratislava Španiel Alberto Blanco Vila.

02.06.2020 14:13
Inter Bratislava. Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Doterajší asistent v špičkovom lotyšskom klube Lietuvos Rytas Vilnius nahradí známeho chorvátskeho kormidelníka Aramisa Nagliča. Ten žlto-čiernych vlani doviedol k majstrovskému titulu, rovnako ako v roku 2013, a v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 s tímom dokráčal k suverénnemu prvenstvu v základnej časti.

"V prvom rade sa chceme poďakovať Aramisovi Nagličovi za spoluprácu, ktorá bola aj po druhý raz veľmi úspešná. Nanešťastie, korona nás zastavila v dobre rozbehnutej práci, a neumožnila nám ju dokončiť,“ povedal generálny manažér Michal Ondruš, cituje ho tlačová správa BK Inter Bratislava.

O angažovaní Alberta Blanca Vilu poznamenal: „Sme radi, že prijal výzvu viesť Inter v novej sezóne. Verím, že dokážeme postaviť dobré mužstvo a pripraviť ho na ročník 2020/2021 tak, aby sme aj v trocha odlišnom nastavení boli konkurencieschopní a mali sme všetci z basketbalu radosť.“

Päťdesiatročný rodák z Galácie sa poďakoval za možnosť trénovať špičkový tím zo Slovenska.

„Som hrdý na to, že povediem Inter a mojím cieľom je, aby sme hrali moderný basketbal, najlepší ako sa dá. Chcem sa pritom spoľahnúť aj na mladých slovenských basketbalistov. Moja predstava je, že skombinujeme skúsenosti s mladosťou. Viem, že cieľ sa môže zdať iný než v minulých rokoch, ale s podporou fanúšikov a partnerov môže klub povstať a vrátiť sa tam, kde sme zvyknutí ho vídať,“ skonštatoval skúsený Španiel.

V minulosti pracoval aj v Unicaje Málaga a bol športovým riaditeľom Obradoira, kde aktuálne pôsobí slovenský reprezentant Vladimír Brodziansky. V roku 2006 viedol ženskú reprezentáciu Mozambiku, predtým trénoval kluby Xuventude Cambados, Burgos, Marina a Plasencia.

debata chyba
Viac na túto tému: #BK Inter Bratislava #Alberto Blanco Vila