Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobre využitý čas. Hádzanársky reprezentant si privyrába v závode

So znižovaním odmien počas koronavírusovej krízy majú skúsenosti aj v Nemecku. Svoje o tom vie aj hádzanársky reprezentant Tomáš Urban, ktorý od februára pôsobí v TV Emsdetten, kam prestúpil z tímu extraligového nováčika Košice Crows.

30.04.2020 11:02
Tomáš Urban Foto: ,
Slovenský krídelník Tomáš Urban.
debata

Účastník II. bundesligy znížil hráčom platy na 70 percent ich zmluvného príjmu. Tridsaťročný pravý krídelník sa však vynašiel a nezaháľa ani pri nútenej prestávke v športovom dianí. Počas voľna presedlal na klasickú prácu a privyrába si v závode na plnenie minerálok.

„Som tam na výpomoc. Nie je to nič náročné, preto som povedal, že 4 – 5 hodín denne je momentálne aj dobre využitý čas,“ uviedol pre spravodajstvo RTVS T. Urban, ktorý s rodinou zatiaľ uprednostnil zotrvanie v Emsdettene pred návratom do rodných Košíc:

„Zostali sme v Nemecku, keďže sme dlho čakali na oficiálne ukončenie sezóny a medzitým došlo k viacerým opatreniam na hraničných priechodoch a aj doma na Slovensku, ktoré nás odrádzajú pred cestou domov. Počkáme si tu teda, kým sa situácia upokojí a príde k nejakým zmenám.“

Na novom pôsobisku stihol odohrať len päť ligových stretnutí, ale ďalšie chce pridať v nadchádzajúcej sezóne.

„Áno, v klube budem pokračovať aj v budúcom ročníku a veľmi sa na to teším. Zrejme dôjde k nejakým malým zmenám v kádri, ale zhruba by sme mali zostať pokope, čo nám dáva šancu sa poriadne zohrať a mne zase sa naučiť, doladiť určité veci, aby to v novej sezóne klapalo čo najlepšie,“ dodal pre slovakhandball.sk Tomáš Urban, ktorý v minulosti zbieral v nemeckých súťažiach skúsenosti aj v tímoch Frisch Auf! Göppingen, ThSV Eisenach a TV Grosswallstadt.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #Tomáš Urban #koronavírus