Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikát ako Chára. Veterán Brady načne novú etapu, ročne zarobí 30 miliónov

Tom Brady si nový klub v zámorskej súťaži amerického futbalu NFL našiel veľmi rýchlo po odchode z New England Patriots. Na spolupráci sa dohodol s Tampou Bay Buccaneers, kontrakt má hodnotu približne 30 miliónov dolárov ročne. Podľa oficiálneho webu NFL boli "piráti" jediným záujemcom o služby 42-ročného rozohrávača.

18.03.2020 16:04
Tom Brady Foto: ,
Tom Brady sa tešil už zo šiestich prvenstiev v boji o Super Bowl.
debata (1)

Najúspešnejší quarterback v histórii NFL zamieril do tímu, ktorý čaká na účasť v play off od roku 2007. Špekulovalo sa, že by mohol prestúpiť aj do Los Angeles Chargers, no Brady chcel z rodinných dôvodov zostať na východnom pobreží.

Chargers už nerátali s rozohrávačom Philipom Riversom, ktorý podpísal zmluvu na jeden rok a 25 miliónov dolárov v mužstve Indianapolis Colts.

Brady pôsobil v organizácii Patriots dve dekády a dres zmenil po prvý raz. Rekordných šesťkrát triumfoval v Super Bowle (2001, 2003, 2004, 2014, 2016, 2018), vo finále sa predstavil deväťkrát, tiež v tomto ohľade drží maximum súťaže.

Za Najužitočnejšieho hráča (MVP) Super Bowlu ho vyhlásili v rekordných štyroch prípadoch, za MVP sezóny tri razy. Patria mu aj ďalšie rekordy, na konte má najviac víťazstiev spomedzi quarterbackov (219) či najviac zápasov s minimálne dvoma touchdownovými prihrávkami (173).

Ako 40-ročný sa stal najstarším držiteľom ocenenia pre MVP NFL. Vlani sa stal najstarším rozohrávačom s víťazstvom v Super Bowle, keď New England vo veku 41 rokov doviedol k triumfu nad Los Angeles Rams.

Brady, donedávna pôsobiaci v klube z Bostonu, je aktuálne najstarším aktívnym hráčom v NFL. Paradoxne, titul najstaršieho hokejistu v NHL patrí ďalšiemu veteránovi z rovnakého mesta – slovenskému obrancovi Bruins Zdenovi Chárovi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Brady #New England Patriots #NFL #Tampa Bay Buccaneers