Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neuveriteľné zručnosti. Pozrite si najlepšie smeče z NBA All-Star víkendu

NBA All-Star víkend 2020 v Chicagu mal v noci na nedeľu na programe súťaže zručností. Najsledovanejšou bola ako tradične súťaž o najlepšieho smečiara Slam Dunk Contest.

16.02.2020 08:36
NBA All Star Game Saturday Basketball gordon Foto: ,
Aaron Gordon počas súťaže smečiarov na NBA All-Star víkende 2020 v Chicagu.
debata

Do finále postúpila dvojica Derrick Jones Jr. a Aaron Gordon. Vyrovnaný súboj rozhodol až posledný smeč. Jones predviedol dlhý rozbeh, odrazil sa tesne za čiarou trestného hodu a ľavačkou predviedol tzv. windmill. Dostal za neho 48 bodov a bol vo vedení.

Gordon si na svoj záverečný pokus vybral na pomoc Tacka Falla. Bostonský pivot je s 226 cm jedným z najvyšších hráčov v lige. Gordon ho z rozbehu preskočil, spoza hlavy mu zobral loptu a zasmečoval.

Víťaznú pózu však vystriedalo sklamanie. Porota mu udelila „len“ 47 bodov, čo stačilo na druhé miesto. „Obaja mali vyhrať, obaja mali dostať trofej. Predviedli super šou,“ komentoval výsledok Slam Dunk Contestu hviezdny LeBron James.

Gordon zažil podobnú frustráciu už druhýkrát v kariére. V roku 2016 predviedol epický súboj so Zachom LaVinom, ktorý je dodnes považovaný za jeden z najlepších Slam Dunk Contestov v histórii.

Gordonov smeč, keď zobral loptu zo vzduchu za asistencie maskota Orlanda Magic, posunul si ju medzi nohy a zapichol ju do koša, uchvátil všetkých. Nie však porotu natoľko, aby mu prisúdila triumf. LaVine vyhral vo finále 100:97.

„Je to frustrujúce. Verím, že som už mal mať doma dve trofeje. Bol som tu poslednýkrát,“ smútil po súťaži Gordon.

Súťaž trojkárov vyhral Buddy Hield zo Sacramenta, ktorý vo finále zdolal Devina Bookera z Phoenixu.

Prekvapením sa skončila súťaž zručností Skills Challenge, ktorá je kombináciou driblingu, streľby a presných prihrávok. Väčšinou ju vyhrávajú rozohrávači, ale tento raz z trofeje tešil miamský pivot Bam Adebayo.

NBA si uctila aj tragicky zosnulého Kobeho Bryanta. Komisár ligy Adam Silver oznámil, že najužitočnejší hráč hlavného Zápasu hviezd bude dostávať trofej pomenovanú po Bryantovi.

debata chyba