Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Známe súperky. Vodné pólistky zabojujú o olympiádu aj proti Taliankam

Slovenské vodnopólové reprezentantky budú bojovať o postup na tohtoročné olympijské hry v japonskom Tokiu v kvalifikačnej A-skupine, v ktorej sa stretnú s Holanďankami, Taliankami, Francúzkami a zatiaľ neurčenými súperkami z ázijského kontinentu.

11.02.2020 14:51
Tamara Kolářová Foto: ,
Slovenská vodná pólistka Tamara Kolářová (vľavo).
debata

Rozhodol o tom utorňajší žreb v sídle Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA) vo švajčiarskom Lausanne. V B-skupine sa predstavia Grékyne, Maďarky, Izraelčanky, Novozélanďanky a ďalší ázijský tím. Kvalifikácia sa uskutoční od 8. do 15. marca v talianskom Terste. Na OH 2020 postúpia dva kolektívy z turnaja v Terste.

Zverenky Milana Henkricha si vybojovali účasť na celosvetovej kvalifikácii vďaka konečnému ôsmemu miestu na nedávnom európskej šampionáte v Budapešti. Slovenské reprezentantky na ME 2020 v základnej A-skupine zaznamenali prehry s Ruskami, Maďarkami a Grékyňami, potom zdolali Srbky aj Chorvátky a postúpili do štvrťfinále.

V boji o semifinále podľahli Holanďankám 2:22, potom nestačili na Talianky (4:16) aj Francúzky (8:17). V Terste teda Slovenky nastúpia proti súperkám, s ktorými hrali vo vyraďovacej časti januárového kontinentálneho šampionátu.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské vodné pólistky