Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky klub vyradil 24-ku, aj keď zaň Kobe Bryant nehral. Kedy bude pohreb?

Od tragického úmrtia Kobeho Bryanta, jeho dcéry Gianny a ďalších siedmich ľudí pri havárii vrtuľníka prešlo už 11 dní. Stále nie je jasné, kedy sa uskutoční posledná rozlúčka s obeťami a pohreb basketbalovej legendy.

06.02.2020 14:48
Kobe Bryant Foto: ,
Tím z Rieti Kobemu Bryantovi venoval Kobemu Bryantovi slávnosť pred stredajším súbojom proti Scafati.
debata

Podľa USA Today rodina slávneho hráča komunikuje o detailoch pohrebu s mestom Los Angeles a klubom Lakers, v ktorom odohral celú kariéru v NBA. Rozlúčka by sa mala konať buď v aréne Staples Center (kapacita 20 000 návštev­níkov), alebo štadióne amerického futbalu Memorial Coliseum, ktorý pojme vyše 78-tisíc fanúšikov.

Bryant síce nikdy nepôsobil v Európe, no v Taliansku jeden z klubov vyradil z používania jeho číslo 24. Za NPC Rieti totiž hrával jeho otec Joe, ktorý v rokoch 1975 až 1983 pôsobil v NBA. V meste Rieti s ním bol aj malý Kobe, strávil tam šiesty až ôsmy rok života.

Tím z Rieti Kobemu Bryantovi venoval slávnosť pred stredajším súbojom proti Scafati, keď pod strechu miestnej haly vyvesil veľkú zlatú vlajku s číslom 24 a nápisom: „Tu si začal s basketbalom a ako dospelý si nám umožnil snívať. Naše klubové farby sú s tebou v nebi.“

Pred spomenutým zápasom tiež hráči oboch tímov mali na sebe zlaté a fialové dresy s číslami 8 a 24, teda vo farbách klubu Los Angeles Lakers a s číslami, ktoré nosil Kobe Bryant. Na menovkách boli mená Bryant a Gigi, ako prezývka jeho 13-ročnej dcéry Gianny, ktorá s Kobem Bryantom zahynula pri januárovom páde helikoptéry v kalifornskom Calabasase.

Kobe Bryant ako dieťa strávil v Taliansku sedem rokov, potom sa vrátil do USA a popri štúdiu rozvíjal svoju basketbalovú kariéru. Do NBA ho draftovali v roku 1996, neskôr dlhých 20 rokov patril medzi najvýraznejšie postavy basketbalovej histórie. Celú seniorskú kariéru absolvoval v klube Los Angeles Lakers, s ktorým päťkrát získal titul šampióna profiligy. Na svojom konte má aj dve zlaté medaily z OH, bol totiž súčasťou amerického tímu pod piatimi kruhmi v Pekingu 2008 aj Londýne 2012.

Kobe Bryant a jeho dcérka Gianna Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Kobe Bryant a jeho dcérka Gianna po poslednom...
VIDEO: Pozrite si rozhovor s Lee Skinnerom. Hlavnou témou bol Kobe Bryant a jeho kariéra
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Kobe Bryant