Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lekár identifikoval telo Bryanta. Zverejnili nové video z miesta nehody

Súdny lekár v meste Los Angeles v stredu zverejnil informáciu, že identifikoval pozostatky basketbalistu Kobeho Bryanta.

29.01.2020 11:01 , aktualizované: 14:39
Kobe Bryant Foto:
Vrak vrtuľníka, v ktorom zahynul Kobe Bryant.
debata

Okrem toho potvrdil aj smrť bejzbalového trénera Johna Altobelliho a ďalších dvoch členov posádky.

Jeden z najlepších basketbalistov histórie zahynul vo veku 41 rokov v nedeľu SEČ pri havárii vrtuľníka spolu so svojou 13-ročnou dcérou Giannou.

Agentúra pre bezpečnosť dopravy USA (NTSB) plánuje predložiť predbežné výsledky vyšetrovania do desiatich dní. Presná príčina nehody môže byť známa možno až o rok.

VIDEO: Pozrite si zábery Agentúry pre bezpečnosť dopravy z miesta nehody

Bryant v novom logu?

Petícia na zmenu doterajšieho NBA má už dva milióny podpisov. S myšlienkou vymeniť siluetu legendy Lakers Jerryho Westa z roku 1969 za Bryanta prišiel ako prvý 16-ročný Nick Moghtader. Podpísali sa pod ňu celebrity ako Justin Bieber, Snoop Dogg či Usher.

„Bryant bol hrdina a vzor nielen pre mňa, ale aj nešpočetné množstvo fanúšikov. Jeho smrť ma veľmi zasiahla a petíciu som odštartoval preto, aby som mu vyjadril rešpekt. Takýto ohlas som nečakal,“ uviedol tínedžer z Vancouvru.

NBA sa zatiaľ k iniciatíve nevyjadrila.

Durant miloval chvíle s Bryantom

Na stredu ráno SEČ naplánovaný duel basketbalovej NBA medzi Los Angeles Lakers a Los Angeles Clippers sa neuskutočnil, namiesto neho si televízni diváci mohli pripomenúť život a úspechy tragicky zosnulého bývalého hráča Lakers Kobeho Bryanta v hodinovom dokumente.

Priamo v domovskom stánku Lakers Staples Center ho sledoval aj jeho niekoľkoročný spoluhráč Shaquille O'Neal. „Získali sme spolu tri tituly, no dnes akoby som dostal trojité bodnutie do srdca. Dávno som nepociťoval takú ťažobu. Tento klub možno prišiel o najlepšieho hráča svojej histórie. Bude ťažké sa cez to dostať,“ povedal niekdajší pivot.

Na druhej strane kontinentu v New Yorku sa medzitým prvýkrát k smutnej udalosti vyjadril dvojnásobný najlepší hráč finále Kevin Durant. „Je stále ťažké to vstrebať. Táto tragédia rozosmútila mnohých ľudí na svete,“ povedal basketbalista Brooklynu Nets, ktorý si aktuálne lieči roztrhnutú achilovku.

Durant si zahral s Bryantom v tíme USA na olympiáde v Londýne, kde spoločne získali zlato. „Každý, kto proti nemu hral, ho musel neznášať, no každý kto ho spoznal, musel milovať chvíle s ním,“ citovala AFP Duranta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kobe Bryant