Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S favoritkami držali krok len v prvej štvrtine. Vodné pólistky zabojujú o 7. miesto

Slovenská ženská reprezentácia vo vodnom póle na majstrovstvách Európy v Budapešti bude hrať o konečné 7. miesto.

23.01.2020 17:31 , aktualizované: 19:06
Tamara Kolářová Foto: ,
Slovenská reprezentantka vo vodnom póle Tamara Kolářová (vľavo.
debata

Zverenkyne trénera Milana Henkricha vo štvrtkovom popoludňajšom súboji v časti o 5. až 8. miesto podľahli favorizovanému výberu Talianska 4:16, v sobotu ich o 14.30 h čaká duel proti Francúzkam. Tie vo štvrtok podľahli Grékyniam 3:13.

Slovenky v úvode držali krok so súperkami a v prvej štvrtine Tamara Kolářová vyrovnala na 1:1. V druhej časti sa ešte podarilo Beáte Kováčikovej skorigovať na 2:4, potom však už naplno zabrali úradujúce strieborné medailistky z OH 2016 v Riu de Janeiro.

Talianky po druhej časti viedli 7:2, po tretej 13:2. Tretí gól slovenského tímu prišiel až vo štvrtej štvrtine, keď Janka Kurucová upravila na 3:15. Aj posledné slovo v zápase patrilo Slovenkám, ktoré zásluhou Kataríny Kissovej upravili na konečný rozdiel 12 gólov.

Slovenské reprezentantky na ME 2020 v základnej A-skupine zaznamenali prehry s Ruskami, Maďarkami a Grékyňami, potom zdolali Srbky aj Chorvátky a postúpili do štvrťfinále. V boji o semifinále podľahli Holanďankám 2:22. Hráčky SR sa na ME predstavili prvýkrát od roku 1993, vtedy turnaj absolvovali bez zisku jediného bodu.

Prienik do play off na ME by pre Slovenky mal znamenať postup na celosvetovú kvalifikáciu o postup na OH 2020 do japonského Tokia, ktorá by sa mala konať počas tohtoročnej jari. Olympijskú miestenku získajú aj víťazky ME v Budapešti.

ME vo vodnom póle – Budapešť:

ŽENY
o 5. – 8. miesto
Taliansko – Slovensko 16:4 (2:1, 5:1, 6:0, 3:2)
Góly SR: Kováčiková, Kolářová, Kurucová a K. Kissová po 1, rozhodovali: Várkonyová (Maď.) a Wengenrothová (Švaj.)
Zostava SR: Horváthová – Kováčiková, Kurucová, Garančovská, Junasová, Sedláková, Pecková, Kolářová, Stankovianska, Majlathová, Kátlovská, K. Kissová

Milan Henkrich (tréner SR): „Nikdy nie sme šťastní, keď prehráme. Mohlo to byť lepšie, ale podarilo sa nám streliť štyri góly, čo sa nám predtým nikdy nestalo v takomto stretnutí. Tieto zápasy sú pre nás dobrý spôsob, ako získavať skúsenosti a učiť sa. V našom poslednom dueli chceme vyhrať a rozlúčiť sa s účinkovaním na turnaji víťazstvom. Zatiaľ sme nad Francúzskom triumfovali iba v juniorskej kategórii, takže ak by sa nám to podarilo, bola by to premiéra.“

Janka Kurucová (hráčka SR): „Bol to ťažký zápas. Začali sme veľmi dobre, po úvodnej štvrtine to bolo 1:2 z nášho pohľadu. V druhej štvrtine sme však zaspali a inkasovali dosť gólov. Potom sme sa snažili tlačiť dopredu a skončilo to 4:16. Je to pre nás cenné ponaučenie, tieto skúsenosti musíme využiť v dôležitejších zápasoch. Francúzsko nebude také náročné ako Taliansko. Musíme byť disciplinované a zachytiť úvod, aby sme mali šancu na víťazstvo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #ME vo vodnom póle #slovenské vodné pólistky