Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci zvíťazili vo federálnom derby. Kukučka: V útoku to bolo trápenie

Slovenskí hádzanári zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase nad Českom v Považskej Bystrici 24:21. Zverenci trénera Petra Kukučku odohrajú proti Čechom druhý prípravný duel v nedeľu v Zubří (16.00 h).

28.12.2019 17:50 , aktualizované: 18:08
Peter Kukučka. Foto: ,
Tréner slovenských hádzanárov Peter Kukučka.
debata

Slovákom chýbali hráči Prešova, Čechom zasa hráči z nemeckej bundesligy. Česi mali lepší vstup do zápasu, viedli 6:2, potom sa postupne do hry dostali aj Slováci. Dokázali sa dotiahnuť na rozdiel gólu, potom ale hostia opäť išli do menšieho trháku. Záver polčasu bol ale v réžii Slovákov, ktorí sa dostávali do brejkov a aj ich premieňali.

Polčas vyhral domáci výber o gól. Aj v druhom polčase sa hrala zaujímavá hádzaná, výborne chytali obaja brankári Žernovič a Galia. Slováci viedli v jeho priebehu o tri góly (18:15) a vedenie si udržali až do konca.

Slováci sa pripravujú na januárovú prvú fázu kvalifikácie o MS 2021, v Luxembursku sa v nej stretnú s domácimi, Litvou a Faerskými ostrovmi. Pre Čechov ide zasa o prípravu pred majstrovstvami Európy.

Slovensko – Česko 24:21 (9:8)
Najviac gólov: Hruščák, Urban po 4 – Zdráhala 8/3, Klíma 5. Rozhodovali: Baďura, Ondogrecula, vylúčení: 6:7, ČK: Žernovský (SR) po faule, 7 m hody: 2/1 – 3/3, 1050 divákov.

Peter Kukučka, tréner SR: „Na začiatku sme mali so súperom problémy, najmä s jeho robustnou obranou. Mali sme voči Čechom aj rešpekt. Našťastie to potom chlapci zo seba striasli. Bola to bojovná hádzaná, rozhodla obrana, v útoku to bolo trápenie. Chlapcom gratulujem k víťazstvu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #Peter Kukučka #českí hádzanári