Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kravárik pri reprezentácii skončil. Nahradil ho Kardoš

Novým hlavným trénerom slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie sa stal Marek Kardoš, ktorý nahradil vo funkcii Andreja Kravárika.

05.12.2019 17:28
volejbal kravárik Foto: ,
Andrej Kravárik už nie je trénerom slovenskej mužskej reprezentácie.
debata

Na lavičke ženského národného tímu naďalej zostáva Talian Marco Fenoglio. Správna rada Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) o tom rozhodla na štvrtkovom zasadnutí. Informáciu priniesol oficiálny web SVF.

„S oboma trénermi finalizujeme podmienky zmlúv a súčasne aj proces komunikácie s ich zamestnávateľmi v zahraničných kluboch. Zároveň začne proces tvorby realizačných tímov a som presvedčený, že v oboch prípadoch zabezpečíme vysoko profesionálnych, zaujímavých a perspektívnych trénerov, ktorí budú môcť napredovať. V najbližších týždňoch zároveň začne prebiehať aj komunikácia s hráčmi a hráčkami s cieľom čo najzodpovednejšie pripraviť program na budúcu sezónu 2020. Zároveň by som sa rád aj touto cestou poďakoval Andrejovi Kravárikovi, pretože dal do svojej práce pri reprezentačnom tíme vo všetkých pozíciách za posledné sezóny oddanosť a inšpiráciu. Držím mu palce v ďalšej kariére a som presvedčený, že aj v budúcnosti nájdeme spôsob ako spolupracovať pre náš volejbal,“ povedal športový riaditeľ SVF Marek Rojko.

Štyridsaťpäťročný Kardoš má skúsenosti s pôsobením pri slovenskej reprezentácii, keďže v období od decembra 2013 do júla 2015 bol asistentom Flavia Gulinelliho. Ako aktívny hráč absolvoval v národnom tíme 130 zápasov na poste nahrávača.

V rámci trénerskej kariéry pôsobil na Slovensku aj v zahraničí a od leta 2018 vedie maďarský klub VRC Kazincbarcika. O štyri roky starší Fenoglio bol v minulosti asistentom trénera pri slovenskej aj nemeckej mužskej reprezentácii.

So slovenskou ženskou reprezentáciou sa predstavil na tohtoročnom európskom šampionáte v Bratislave, kde tím pod jeho vedením postúpil do historického osemfinále.

debata chyba
Viac na túto tému: #volejbal #Andrej Kravárik #Marek Kardoš