Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť v plnej sile. Do reprezentácie sa vracajú hádzanári Prešova

Hráči Tatrana Prešov sa po odmlke opäť objavili v nominácii mužskej hádzanárskej reprezentácie.

29.11.2019 16:58
Igor Čupryna Foto: ,
Igor Čupryna.
debata

Tréner národného tímu Peter Kukučka päť z nich zaradil do kádra na decembrovú reprezentačnú akciu, počas ktorej odohrajú Slováci aj dva medzištátne duely s Českom.

Hráči Prešova sa po spore klubu so Slovenským zväzom hádzanej (SZH) v kauze kontroverzného záveru finále Slovenského pohára vzdali v apríli možnosti štartovať v reprezentácii. Teraz sa do tímu vrátia.

„Myslím si, že situácia je vyriešená. Manažér reprezentácie Zoltán Heister to odkomunikoval s prešovskou stranou. Dúfam, že chalani prídu na zraz zdraví. Všetci sa tešia a aj ja som rád, že budeme v plnej sile,“ povedal Kukučka pre oficiálny web SZH.

Premiérovo po získaní občianstva figuruje v nominácii brankár Tatrana a ukrajinský rodák Igor Čupryna.

„Slovenský pas už má, rieši sa ešte odobrenie jeho štartu Medzinárodnou hádzanárskou federáciou. Chcem ho vidieť, výkonnosť na reprezentáciu má v každom prípade. S ďalším brankárom Paulom sme sa dohodli, že v decembri dostane voľno, ale v januári sa bude opäť hlásiť,“ vysvetlil Kukučka pre slovakhandball.sk. Pozvánku dostali aj mladíci Martin Potisk (ThSV Eisenach/Nem.) a Dávid Mišových (HSV Bad Blankenburg/Nem.).

Slováci sa v decembri budú pripravovať na turnaj prvej fázy európskej kvalifikácie MS 2021 v Egypte. V Luxembursku budú od 10. do 12. januára ich súpermi okrem domácich aj Litva a Faerské ostrovy. Zraz majú na programe 26. decembra predpoludním v Púchove, o dva dni neskôr nastúpia o 16.00 h v Považskej Bystrici v prípravnom dueli proti Česku.

S rovnakým súperom sa stretnú aj 29. decembra v Zubří. Na začiatku budúceho roka ich čakajú ešte duel s Rakúskom 4. januára v Stockerau a 6. a 7. januára dva zápasy so Saudskou Arábiou.

Nominácia Slovenska na sústredenie a dva duely proti Česku:

Brankári: Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.), Igor Čupryna (Tatran Prešov)
Pivoti: Martin Slaninka (HSC Suhr Aarau/Švaj.), Šimon Macháč (Talent M.A.T. Plzeň/ČR), Boris Rešovský (Fyllingen Bergen/Nór.)
Krídla: Juraj Briatka (HTV Hemer/Nem.), Martin Straňovský (Tatran Prešov), Tomáš Urban (Košice Crows), Dávid Mišových (HSV Bad Blankenburg/Nem.)
Spojky: Martin Potisk (ThSV Eisenach/Nem.), Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), Otto Kancel (Orosházi FKSE-LINAMAR/Maď.), Oliver Rábek, Lukáš Urban, Tomáš Rečičár (všetci Tatran Prešov), Jakub Prokop (HKM Šaľa), Patrik Hruščák (Košice Crows)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #Slovenskí hádzanári #Igor Čupryna