Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozlúčka proti All Blacks mu nevyšla. Ragbista sa po zrušenom zápase zrútil

Športovou tragédiou je pre talianskeho reprezentanta Leonarda Ghiraldiniho zrušenie na sobotu naplánovaného duelu medzi výbermi Talianska a Nového Zélandu na majstrovstvá sveta v ragby v Japonsku.

10.10.2019 14:37
debata
Taliansky ragbista Leonardo Ghiraldini na... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Leonardo Ghiraldini Taliansky ragbista Leonardo Ghiraldini na archívnej snímke.

Spomenutý duel mal byť jeho rozlúčkový s celou kariérou, naposledy chcel zamávať fanúšikom a užiť si ovácie. Všetko však zahatal tajfún Hagibis, ktorý má v sobotu zasiahnuť Japonsko. A práve z toho dôvodu zrušili tento súboj v meste Tojota.

„Keď sa dozvedel tú správu, zrútil sa,“ prinieslo správu periodikum New Zealand Herald, informuje o tom aj český portál iDnes.cz. Ghiraldini prvé tri súboje Talianov na turnaji vynechal, v tom záverečnom mal nastúpiť iba symbolicky v závere.

Taliani na hracej ploche mohli bojovať o postup, v súboji proti favoritovi by však museli poriadne prekvapiť, čo nikto vrátane nich asi neočakával. Sobotňajší duel mal byť pre nich „čerešničkou na torte“.

A najmä pre 34-ročného Ghiraldiniho, ktorý v národnom tíme odohral 104 medzištátnych zápasov. V uplynulom roku prekonal vážne zranenie kolena a všetko podriadil tomu, aby sa dostal na MS do Japonska.

Riaditeľ turnaja Alan Gilpin si nemyslí, že s Talianskom jednali nespravodlivo. „Všetky tímy popísali zmluvu o účasti na turnaji a veľmi dobre vedeli o pravidlách. Možných právnych krokov sa neobávame. Zvážili sme všetky možnosti. Na víkend bolo naplánovaných až sedem zápasov a my všetkým štrnástim tímom musíme zabezpečiť bezpečnosť, rovnako tak aj fanúšikom,“ povedal Gilpin.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v ragby #talianski ragbisti