Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbi slávia zlaté volejbalové double. Slovinci hrýzli len v prvom sete

Najlepší európsky volejbal sa momentálne hrá v Srbsku. Po ženách sa v krátkom časovom slede z titulu majstrov Európy tešia aj muži Srbska.

29.09.2019 21:06
Srbsko, volejbal Foto: ,
Srbskí volejbalisti oslavujú titul majstrov Európy.
debata

Vo finálovom súboji v parížskej AccorHotels Arene si Srbi poradili so Slovincami za 114 min 3:1 (-19, 16, 18, 20) a po rokoch 2001 a 2011 si pripísali tretí titul kontinentálnych šampiónov.

Najlepším srbským hráčom vo finále bol Aleksandar Atanasijevič, autor 22 bodov. Ďalších 20 bodov pridal Uroš Kovačevič.

Srbsko sa tretím titulom vrátane triumfu Juhoslávie v roku 2001 v Ostrave dotiahlo v historickej tabuľke na československú reprezentáciu, viac európskych titulov majú iba Taliansko (6) a Rusko (14).

Slovinci striebrom vyrovnali svoje maximum z roku 2015. Proti Srbsku nastúpili v totožnej zostave ako vo finále pred štyrmi rokmi, keď prehrali s Francúzskom. Po vyradení poľských majstrov sveta v semifinále začali opäť sebavedomo a patril im prvý set.

Srbi spočiatku zle prihrávali, naopak slovinskí hráči sa spracovaním podanie nemali problémy a nahrávač Vinčič mohol v útoku kombinovať. Srbi boli pod tlakom a trval im set, než sa z neho vymanili.

Po zmene strán totiž 12 a pol tisíc fanúšikov v hale Bercy sledovalo úplne iný obraz hry. Zverenci Slobodana Kovača, ktorý tím prevzal až v auguste miesto inej legendy Nikolu Grbiča, sa dostali do tempa a začali úradovať najmä na bloku.

Len za druhý set predviedli Srbi osem bodových blokov a slovinskí volejbalisti mali problémy sa presadiť. V tlaku už srbský tím nepoľavil a Kovač, olympijský víťaz zo Sydney, tak za krátke pôsobenie u reprezentácie dosiahol na zlato.

ME vo volejbale – finále – Paríž
Srbsko – Slovinsko 3:1 (-19, 16, 18, 20)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovinskí volejbalisti #srbskí volejbalisti