Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj sklamaných v réžii Poliakov. Francúzom v Paríži uchmatli bronz

Bronzové medaily na majstrovstvách Európy volejbalistov získali úradujúci majstri sveta Poliaci. Súboj sklamaných semifinalistov vyhrali v parížskej hale Bercy nad domácim Francúzskom nečakane hladko 3:0.

28.09.2019 20:24
Earvin Ngapeth, Stephen Boyer Foto: ,
Francúzski volejbalisti Earvin Ngapeth a Stephen Boyer.
debata

Oba tímy ťažko vstrebávali sklamanie, že sa nedostali do boja o titul. Poľskí volejbalisti síce vyhrali posledné dva svetové šampionáty, ale na ME dominovali len raz, a to pred desiatimi rokmi. Francúzsko zase túžilo doma zopakovať zlatý turnaj z roku 2015.

Lenže v semifinále sa obom favoritom sen rozplynul. Poľsko nezastavilo slovinských hrdinov a Francúzi v piatok pred polnocou podľahli po päťsetovej bitke Srbsku. Dnes už nemali sily čeliť ďalšiemu rivalovi a prehrali za 87 minút.

Súboj špičkových smečiarov Earvina Ngapetha a Wilfreda Leóna skončil víťazne pre rodáka z Kuby Leóna, hoci si obaja do štatistík pripísali zhodne po 18 bodov. Francúzom dnes chýbali body mladého univerzála Stephena Boyera, ktorého navyše po druhom sete vystriedali.

Pre Poľsko je dnešný bronz tretí v histórii z ME a celkovo deviata medaila. Nedeľné finále medzi Srbskom a Slovinskom sa začne v Paríži o 17:30.

ME volejbalistov – o bronz:

Paríž
Francúzsko – Poľsko 0:3 (-24, –22, –21)

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2019 vo volejbale #poľskí volejbalisti #francúzski volejbalisti