Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikát Gasol. Španiel prežíva najkrajšie obdobie v kariére

Španielski basketbalisti prešli svetovým šampionátom v Číne bez jedinej prehry.

15.09.2019 17:41
debata
Španiel Marc Gasol s trofejou. Foto: SITA/AP, Mark Schiefelbein
Gasol Španiel Marc Gasol s trofejou.

Suverénnu jazdu turnajom zakončili nedeľňajším finálovým triumfom 95:75 nad Argentínou. Pre krajinu z juhu Európy je to len druhé prvenstvo na majstrovstvách sveta a pri oboch bol skúsený Marc Gasol. Tridsaťštyriročný pivot si však pripísal ešte jedno double, ktoré pred ním získal jediný hráč.

Barcelonský rodák získal v priebehu troch mesiacov a dvoch dní titul v zámorskej NBA s Torontom Raptors a teraz k nemu pridal zlato na svetovom šampionáte, čo sa pred ním podarilo iba Američanovi Lamarovi Odomovi v roku 2010.

Až devätnásť basketbalistov a basketbalistiek sa môže pýšiť tým, že v jednom roku triumfovali v NBA alebo WNBA a na jednom z vrcholných medzinárodných podujatí (MS a OH, pozn.). Gasol je však v tomto zozname prvým Európanom a zároveň hráčom mimo Spojených štátov amerických.

Ďalším ocenením za Gasolove výkony bolo jeho zaradenie do All-Star tímu turnaja, v ktorom sa okrem neho objavil ešte jeden španielsky reprezentant – Ricky Rubio, najužitočnejší muž podujatia. V elitnej päťke sa ocitli taktiež Argentínčan Luis Scola, Francúz Evan Fournier a Srb Bogdan Bogdanovič. Španieli si zároveň vďaka triumfu na MS v Číne vybojovali miestenku na budúcoročnú olympiádu do Tokia.

Finále MS v basketbale Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Španiel Rudy Fernandez sa ocitol počas...
debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #španielski basketbalisti #Marc Gasol #MS v basketbale 2019