Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrali ako z partesu. Česi deklasovali Brazíliu o 22 bodov, zabojujú o štvrťfinále

Českí basketbalisti na majstrovstvách sveta v Číne v úvodnom zápase osemfinálovej skupiny deklasovali Brazíliu 93:71 a udržali si šancu na postup do štvrťfinále.

07.09.2019 12:34 , aktualizované: 16:48
Tomáš Satoranský Foto: ,
Český basketbalista Tomáš Satoranský zakončuje akciu v zápase proti Brazílii.
debata

O miesto medzi najlepšími ôsmimi tímami si zahrajú v pondelok proti Grécku.

Výber trénera Ronena Ginzburga si preniesol hernú pohodu z dejiska základnej skupiny Šanghaja aj do Šen-čenu a Brazílčanov k ničomu nepustil.

Na vysokom víťazstve sa 20 bodmi a deviatimi asistenciami podieľal Tomáš Satoranský, zatiaľ čo pivot Ondřej Balvín so ziskom 15 bodov a 11 doskokov zaznamenal v druhom zápase po sebe double double.

Česká reprezentácia, ktorá na majstrovstvách štartuje prvýkrát od účasti Československa v roku 1982, si o postup do štvrťfinále zahrá proti Grécku s najužitočnejším hráčom NBA Giannisom Antetokounmpom v zostave. Stretnutie je na programe v pondelok od 10:30 SELČ.

„Myslím si, že sme ukázali ľudom, že víťazstvo nad Tureckom nebola náhoda. Keby mi však niekto pred turnajom povedal, že budeme o play-off bojovať s Gréckom, tak by som mu neuveril. Je to neskutočné kam sme sa dostali a dnes sme odohrali ďalší výborný zápas,“ vyjadril sa v rozhovore pre českú televíziu basketbalista Washingtonu Wizards.

„Je to neskutočné, nič iné sa na to nedá povedať. Po celý zápas sme dominovali proti súperovi, ktorý vyhral svoju skupinu. Pokračujeme vo skvelých výkonoch a povyšuje náš basketbal na vyššiu úroveň,“ dodal český kapitán Pavel Pumprla.

MS v basketbale – nadstavbová časť:

K-skupina /Šen-čen/:
Brazília – Česko 71:93 (32:45)
USA – Grécko 69:53 (38:25)

L-skupina /Nan-ťing/:
Austrália – Dominikánska republika 82:76 (40:38)
Francúzsko – Litva 78:75 (50:40)

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v basketbale #českí basketbalisti #brazílski basketbalisti