Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výzva pred zápasom roka: Hlavy sú hore, botasky ešte nebalíme

Slovenské volejbalové reprezentantky sa bez ohľadu na výsledok nedeľňajšieho osemfinále majstrovstiev Európy proti Taliankam rozlúčia so zápasmi na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Bratislavská časť šampionátu sa v nedeľu skončí, od štvrťfinále sa bude hrať len v poľskej Lodži a tureckej Ankare.

01.09.2019 08:41
Slovenské volejbalistky Foto: ,
Slovenské volejbalistky aj proti Taliansku poženie naplnený ZŠ Ondreja Nepelu.
debata (1)

Slovenky splnili postupom do vyraďovacej fázy cieľ v domácom prostredí. Vyskúšali by si aj inú halu, na to by však od 18.30 h museli zaskočiť topfavoritky celého turnaja.

"Všetci vieme, že Taliansko nebude ľahký súper. Myslím si, že zabojovať môžeme, máme svoje kvality. Nikto možno nepredpokladá naše víťazstvo, ale nebolo by to po prvý ani poslednýkrát, keď by mohlo družstvo prekvapiť svetovú špičku.

Pokúsime sa, aby sme nezopakovali výsledok s Ruskami. Hlavu dolu nedávam, botasky ešte nebalím," povedala smečiarka Romana Hudecová.

Domáce hráčky sa chcú predovšetkým vyhnúť debaklu z posledného duelu skupinovej fázy, aby si ním na záver nepokazili dojem z inak vydareného šampionátu.

Slovenky volejbalistky podľahli Rusku Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Slovenské volejbalistky ďakujú fanúšikom za...

"Každá z nás môže povedať, že má zážitok na celý život, hrať pred takýmto obecenstvom. Som veľmi vďačná, že sme tieto ME mohli hrať práve u nás. Nečakali sme toľko fanúšikov ani milión nadšencov, ktorým sa páčil náš volejbal. Negatíva sú jedine prehry s Nemeckom a Ruskom.

Možnože nevyšlo všetko na sto percent, ale myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Prišlo veľa ľudí, ktorí predtým nemali o volejbale ani chýru, ani slychu. Pre mnohé z nás ide o vrchol doterajšej kariéry, takáto príležitosť sa už nemusí opakovať. Ale prajem si, aby sa nám to podarilo aj v budúcnosti," dodala Hudecová.

Tréner Marco Fenoglio: Musíme byť realisti, ak Talianky nastúpia v plnej sile, nemáme šancu.

Zverenky Marca Fenoglia sú pohromade už takmer dva mesiace, záverečnú prípravu odštartovali začiatkom júla.

"Všetci už asi držia veci v sebe, no len čo začneme hrať, všetko ide bokom. Musím si zaklopať, že vôbec nemusíme riešiť takéto problémy, aj keď sme už veľmi dlho spolu. Už si z toho robíme trocha žarty, že sa neuvidíme zopár týždňov.

Nemyslím si však, že sme zlý kolektív, práve naopak, aj dobré zápasy, čo sme tu odohrali, ho nejakým spôsobom stmelili," povedala nahrávačka Barbora Koseková.

Práve súdržnosť bola dôležitá po ťažko stráviteľnej prehre s Ruskom, ktorú by Slovenky zrejme ako jedinú vymazali z doterajšieho priebehu podujatia.

"Stále nás to mrzí, ale hneď po zápase sme si povedali, že na to musíme zabudnúť a vrátiť sa k hre, akú sme predvádzali dovtedy. Dúfam, že si už všetci vyčistili hlavy a do nedeľňajšieho zápasu pôjdeme odznova. Každý sa s tým vyrovnával sám a mali sme aj porady.

Nechceli sme riešiť iba volejbal, možno by to trocha uškodilo našim hlavám. Normálne sme sa ďalej pripravovali, trénovali sme, pozerali sme video súpera. Nepodceňujeme nič, čo sa týka nedele," zdôraznila kapitánka, ktorá spoločne so spoluhráčkami zbierala počas dvoch voľných dní maximum síl na osemfinále.

Jaroslava Pencová: Talianky su svetová extratrieda.

To môže byť peknou bodkou za účinkovaním minimálne v Bratislave: "Tréningy už nie sú také náročné, aj tréneri si uvedomujú, že ideme veľmi dlho nonstop. Snažia sa nám to prispôsobiť, aby sme mali čo najviac síl na zápasy.

Teraz, aj keď niekoho niečo bolí a má toho dosť, všetko ide bokom. Musíme si to riadne užiť, pretože to bude posledný zápas v Bratislave. Určite opäť príde veľmi veľa fanúšikov, chceme sa im odvďačiť dobrým výkonom."

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky #ME 2019 vo volejbale #talianske volejbalistky