Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Adrenalín a hnev. Radosová chcela hrať ihneď ďalší zápas

Medzi novinárov prišla poriadne rozladená. Pokazenú náladu z jasnej prehry s ruským favoritom jej nevylepšili ani gratulácie k meninám.

30.08.2019 00:05
Nikola Radosová Foto: ,
Nikola Radosová: Som nahnevaná a plná adrenalínu, okamžite by som mohla hrať ďalší zápas.
debata

Smečiarka Nikola Radosová (27) vedela, že slovenské volejbalistky nepredviedli proti zbornej výkon v rámci svojich možností. „Som nahnevaná a plná adrenalínu, okamžite by som mohla hrať ďalší zápas. Pred osemfinále však potrebujeme schladiť hlavy. Čaká nás zápas roka,“ vravela najlepšia volejbalistka SR za minulý rok.

Čo bola hlavná príčina vysokej prehry?

Ťažko povedať, v čom bol hlavný problém. Chceli sme, aby ten zápas vyzeral inak. Bohužiaľ, nevyšlo to. Rusky nás zatlačili v každom aspekte hry. Ťažko sme sa proti nim presadzovali. Stretnutie nám vôbec nevyšlo.

Prišlo z vašej strany k určitému uspokojeniu, keďže osemfinále ste už mali vo vrecku?

Nemyslím si. Motivácia proti súperovi ako Rusko nemôže chýbať a určite nám ani nechýbala. S členom svetovej extratriedy sa predsa nehrá každý deň. Chýbala nám trochu odvaha. Rusky nás zastrašili tým, že dominovali na servise i na sieti. Mali veľmi silné bloky. Postupom času sme si verili čoraz menej a už sme nevedeli ako z toho von.

Slovenky volejbalistky podľahli Rusku Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Slovenské volejbalistky ďakujú fanúšikom za...

Čaká vás dvojdňový oddych a potom kľúčový zápas v osemfinále. Stihnete hodiť vysokú prehru za hlavu?

Som nahnevaná a plná adrenalínu, okamžite by som mohla hrať ďalší zápas a hnev nejakým spôsobom vyvetrať. Dva dni voľna nám isto prídu vhod. Musíme zregenerovať – najmä mentálne. Hodíme tento výprask za hlavu a v nedeľu nás čaká zápas, ktorý je aj tak dôležitejší.

Tréner Fenoglio vravel, že ho nemrzela prehra, ale spôsob, ako k nej prišlo. Ako to vnímate?

Nemyslím si, že by sme nebojovali. Za každého stavu sme verili, že sa nakopneme a vrátime do zápasu. Rusky boli jednoducho oveľa lepšie. Po prehre s Nemeckom chceli napraviť dojem a bolo to niečo, čo bolo vidno od začiatku zápasu. Vybehli na nás a tlakom nám nič nedovolili. Nepustili nás k našej hre.

V deň zápasu proti Ruskám ste mali meniny. Bude to smutná oslava?

Darček v podobe výhry nad Ruskom sa nepodaril, ale ak by to vyšlo v nedeľu, vôbec sa nenahnevám. Beriem aj neskoršie darčeky.

Napriek dvom prehrám za sebou ste skončili v skupine tretie a to je niečo, čo od vás čakal len málokto. Prevláda celkovo pocit spokojnosti?

Momentálne sme smutné, ale musíme povedať, že náš cieľ sme nielen splnili, ale sme na to lepšie, ako sme plánovali. Netreba na to zabúdať. Odohrali sme doteraz veľmi dobrý turnaj, nevyšiel nám len jeden zápas. Mrzí nás to, aj proti Ruskám sme chceli hrať inak. Hlavný zápas bude pre nás v nedeľu.

V osemfinále ste si želali radšej Taliansko alebo Belgicko?

Želala som si, aby k nám prišli Belgičanky. Hrajú výborný turnaj a majú kvalitný tím, ale Talianky sú z môjho pohľadu jedno z najsilnejších družstiev v Európe, ak nie momentálne úplne najsilnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky #ME 2019 vo volejbale #Nikola Radosová #ruské volejbalistky