Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruskám nič nedarujeme. Každý zápas je pre nás ako finále

Slovenské volejbalistky našli premožiteľa až vo svojom štvrtom vystúpení na domácich ME. V utorok večer podľa predpokladov nestačili na favorizované družstvo Nemecka.

28.08.2019 10:19
Radosová Foto: ,
Nikola Radosová ďakuje divákom po zápase so Španielskom.
debata

Hosťujúce hráčky ukázali, že právom patria medzi absolútnu európsku špičku. Výborná obrana a variabilný útok robili súperovi problémy.

Slovenky však dlho držali s favoritom krok. Po prehratom prvom sete predviedli skvelý výkon v druhom dejstve a prvýkrát v histórii vyhrali nad Nemeckom set.

„Nikdy sme nad nimi nevyhrali ani set? Vidíte, to som ani nevedela. Určite poteší, že sa nám to konečne podarilo. Myslím, že to bol jeden z najlepších setov, aký sme kedy ako táto skupina odohrali. Minimálne čo sa týka emócií. Môžem vám povedať, že na tento set nikdy nezabudnem,“ vravela po zápase smečiarka Nikola Radosová.

V ďalších dvoch setoch už mali navrch Nemky a naďalej zostávajú bez prehry. Slovenky klesli na priebežnú druhú priečku.

„Vedeli sme, že Nemky sú silné. Zápas ukončili so 60-percentnou úspešnosťou úderov do ihriska. Moje dievčatá predviedli bojovný výkon a veľkého favorita sme riadne potrápili. Je to šport, jedna prehra nepokazí dojem z nášho doterajšieho vystúpenia,“ hodnotil kouč SR Marco Fenoglio.

Ten v zápase zvolil širšiu rotáciu a na ihrisko sa dostala aj Veronika Hrončeková.

„Snažili sme sa urobiť všetko, čo bolo v našich silách. Niekedy to vychádzalo, niekedy nie – taký je šport. Nechceli sme im to pustiť zadarmo, ale niekto vyhrať musel. V tomto prípade to bolo Nemecko,“ vravela skúsená blokárka.

Slovenky stále majú šancu na druhé miesto v skupine. Vo svojom záverečnom vystúpení v D-skupine však musia zdolať silné Rusko.

„Podobne ako proti Nemkám, aj proti Ruskám sa musíme sústrediť na každý jeden bod. Musíme využiť každú jednu šancu a potrápiť ich. Osemfinále máme v podvedomí, ale zostávame nohami na zemi. Každý jeden zápas na turnaji je pre nás ako malé finále. Ruskám nič nedarujeme a pôjdeme za výhrou,“ burcovala Nikola Radosová.

Duel Slovensko – Rusko je na programe vo štvrtok o 15.30. Osemfinále odohrajú Slovenky v nedeľu v Bratislave, ich súper a presný začiatok duelu budú známe neskôr.

TV Pravda: Pozrite si ďakovačku slovenských volejbalistiek v štýle islandských futbalistov

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky #ME vo volejbale 2019