Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prípravy na ME sú v plnom prúde. Zimný štadión sa mení na volejbalový stánok

Slovenská ženská volejbalová reprezentácia uzavrie prípravu na blížiace sa majstrovstvá Európy (23. augusta - 1. septembra) troma zápasmi proti Fínsku.

18.08.2019 18:17
debata
ZŠ Ondreja Nepelu je pripravený na volejbalové ME Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Oficiálny maskot ME vo volejbale žien sa volá ACE.

Zverenky talianskeho kouča Marca Fenoglia v prvom podľahli 1:3, v pondelok sa s Fínkami stretnú rovnako v Metskej športovej hale Klokočina v Nitre a v utorok si premiérovo vyskúšajú aj bratislavskú palubovku určenú pre duely kontinentálneho šampionátu. Posledný z trojice súbojov však odohrajú bez účasti verejnosti.

Stránka Slovenskej volejbalovej federácie na facebooku priniesla snímky meniacej sa palubovky na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Slovenky absolvovali v doterajšom priebehu prípravy osem zápasov. Najskôr doma trikrát podľahli Chorvátkam, s Maďarkami v Nitre raz zvíťazili a raz prehrali, no najúspešnejšie boli paradoxne na pôde súperiek. V Belgicku v troch meraniach síl dvakrát uspeli a raz ťahali za kratší koniec.

„Myslím si, že je dôležité hrať s rôznymi súpermi, aby sme zistili, ako na tom sme a na čom ešte treba popracovať. Proti Fínkam sa chceme dobre naladiť, lebo už o pár dní hráme na majstrovstvách Európy,“ cituje oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) kapitánku tímu Barboru Kosekovú.

V histórii samostatnosti odohrala slovenská ženská reprezentácia osem vzájomných duelov s Fínkami a v piatich prípadoch si pripísala víťazstvo. Úspešné duely sa však datujú ešte do obdobia spred desiatich rokov.

V lete 2017 v semifinále Európskej ligy sa naopak radovali hráčky zo severu Európy, ktoré triumfovali v Poprade tesne 3:2 na sety a doma v Helsinkách zvíťazili jasne 3:0.

Po poslednom utorňajšom prípravnom stretnutí čakajú Slovenky len dva voľné dni. Už od piatka sa predstavia fanúšikom na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kde odohrajú všetkých päť zápasov základnej D-skupiny proti Španielkam, Švajčiarkam, Bieloruskám, Nemkám a Ruskám. Zo skupiny postúpi do osemfinále štvorica najlepších tímov.

TV Pravda: Smečiarka Nikola Radosová hodnotí prípravu pred domácimi ME v relácii Týždeň v športe – volejbalový špeciál
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Zimný štadión Ondreja Nepelu #slovenské volejbalistky #ME 2019 vo volejbale