Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sladké víťazstvo i trpká prehra. Volejbalistky zabojujú o olympiádu v Tokiu

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou vstúpili víťazne do "štvorhviezdičkového" turnaja World Tour v Moskve.

15.08.2019 12:10 , aktualizované: 18:36
debata

V prvom stretnutí v rámci E-skupiny zdolali rakúsku dvojicu Katharina Schützenhöferová, Lena Plesiutschnigová 2:0 na sety (19, 19). Vďaka tomuto triumfu si v predstihu zabezpečili miestenku vo vyraďovacej fáze dôležitého turnaja v súvislosti s postupom na budúcoročné olympijské hry v Tokiu.

Slovenky nezačali zápas najlepšie a v prvom sete museli doťahovať náskok súperiek. Tie viedli 16:12, ale vďaka vydarenej sérii Natálie Dubovcovej na podaní sa zverenky Lenky Haječkovej na Rakúšanky bodovo dotiahli.

Napokon boli v koncovke úspešnejšie a prvý set si pripísali na svoje konto pomerom 21:19. V druhom dejstve to bola takisto vyrovnaná partia, opäť s lepším koncom pre slovenské reprezentantky. Za stavu 20:18 síce Andrea Štrbová nevydareným smečom ešte prvý mečbal nevyužila, ale v následnej výmene sa jej spoluhráčka nemýlila.

Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou upravili bilanciu vzájomných zápasov na 3:2 v ich prospech a tiež sa Rakúšankám revanšovali za nedávnu prehru z „päťhviezdičkového“ turnaja v rakúskej Viedni.

Japonky boli nad ich sily

S japonským duom Megumi Murakamiová a Miki Košikawová ťahali Slovenky za kratší koniec, keď prehrali 1:2 na sety (-16, 10, –12). Nenadviazali tak na dopoludňajší triumf nad rakúskou dvojicou.

Víťazstvo nad Japonkami by Dubovcovú so Štrbovou posunulo priamo do osemfinále. Nemusia však smútiť, keďže už pred druhým duelom skupinovej časti mali slovenské reprezentantky „vo vrecku“ miestenku v 1. kole vyraďovacej fázy tohto dôležitého turnaja z pohľadu postupu na budúcoročné olympijské hry v Tokiu. Mená súperiek pre 1. kolo vyraďovačky sa Slovenky dozvedia v piatok ráno po skončení programu základných skupín.

Hráčky z „krajiny vychádzajúceho slnka“ si hneď v úvode zápasu vytvorili solídny náskok (4:0), ktoré Slovenky dokázali zmazať (5:5). V neskoršom priebehu prvého setu však dovolili Japonkám opäť „odskočiť“. Tie viedli 11:8 aj 17:12 a nakoniec doviedli set do víťazného konca.

V druhom dejstve sa priebeh stretnutia zmenil o stoosemdesiat stupňov. Slovenské hráčky v ňom od začiatku vyhrávali a napokon v ňom triumfovali o priepastných jedenásť bodov (21:10). Dobre vstúpili aj do rozhodujúceho tajbrejku, ale náskok 7:4 neudržali. Japonky vydareným úsekom hry dokázali otočiť skóre vo svoj prospech a nakoniec získali pre seba tretí set v pomere 15:12.

Turnaj World Tour v plážovom volejbale – Four stars – Moskva:

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-12) – Katharina Schützenhöferová, Lena Plesiutschnigová (Rak.-21) 2:0 (19, 19),

Megumi Murakamiová, Miki Košikawová (Jap.-28) – Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-12) 2:1 (16, –10, 12)

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová a Andrea Štrbová