Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalové reprezentácie trhali série. Ženy zdolali Belgicko po 12 rokoch

Slovenské volejbalové reprezentantky zaznamenali v príprave na blížiace sa majstrovstvá Európy skvelý výsledok, keď v piatkovom medzištátnom dueli triumfovali v belgickom Leuvene nad domácim družstvom 3:1 (19, 19, -25, 20).

09.08.2019 20:41
Slovensko - Maďarsko Foto: ,
Fotografia z prípravného stretnutia Slovensko - Maďarsko z 2. augusta.
debata

Slovenky zvíťazili nad aktuálne siedmym tímom európskeho rebríčka CEV a účastníkom svetovej Ligy národov druhýkrát v histórii a premiérovo od novembra 2007. Belgičanky a Slovenky sa stretnú vo vzájomných meraniach síl aj v sobotu a v nedeľu, opäť v Leuvene.

Európsky šampionát sa uskutoční od 23. augusta do 8. septembra v štyroch krajinách – na Slovensku, v Maďarsku, Poľsku a Turecku.

Belgicko – Slovensko 1:3 (-19, –19, 25, –20)
95 minút
SR: Kostelanská 17, Herelová 7, Koseková 4, Radosová 19, Hrončeková 4, Palgutová 22, libero Španková

Hlas po zápase

Marco Fenoglio (tréner SR): „Som veľmi spokojný a hrdý na náš tím, pretože sme hrali proti veľmi silnému európskemu súperovi. Podali sme vynikajúci tímový výkon, hrali sme fantasticky na bloku a v obrane, dievčatá si navzájom pomáhali. Je to veľmi dobrá správa pred majstrovstvami Európy. Verím, že sme na dobrej ceste. Dievčatá dnes ukázali volejbal na vysokej úrovni.“

Muži vstúpili do prípravy na majstrovstvá Európy (13. – 29. septembra v Belgicku, Francúzsku, Holandsku a Slovinsku) taktiež víťazne. V Jablonci nad Nisou triumfovali nad domácim českým národným mužstvom 3:2 (22, –18, –23, 23, 20).

O výhre zverencov trénera Andreja Kravárika rozhodol až dramatický tajbrejk. V ňom Slováci využili až piaty mečbal, medzitým odvrátili tri rovnaké české šance na ukončenie stretnutia.

Volejbalisti spod Tatier dokázali zvíťaziť nad „českými bratmi“ prvýkrát od septembra 2015, keď ich zdolali 3:1 v príprave v neďalekom Liberci. Druhý vzájomný zápas týchto dvoch tímov sa v Jablonci nad Nisou uskutoční v sobotu, začiatok stretnutia je taktiež o 17.00 h.

Česko – Slovensko 2:3 (-22, 18, 23, –23, –20)
115 minút
SR: Krajčovič 16, Zaťko 1, Paták 7, Ondrovič 5, Michalovič 16, Kriško 18, liberá Kubš a Ihnát (Gavenda 11, P. Porubský 2, Lux 6, Firkaľ 7, J. Kováč 1, Mačuha 0)

Hlasy po zápase

Andrej Kravárik (tréner SR): „Víťazstvo 3:2 v prvom prípravnom zápase teší. Z našej strany sa objavilo po taktickej stránke niekoľko chýb, ktoré by sme nemali robiť, aj keď sme po ťažkej príprave. Na druhej strane, o to je víťazstvo cennejšie. V mnohých veciach sme sa už posunuli ďalej. Základná zostava odohrala prvé tri sety, postupne sa zapojili takmer všetci hráči. Teší ma, že sme si poradili aj s ťažkým podaním súpera. Česi boli lepší v zvládnutí ťažkých situácií, vďaka tomu vyhrali tretí set, v ktorom sme inak v herných činnostiach dominovali. Vo všeobecnosti som spokojný, najmä s nasadením, to isté očakávam aj v druhom zápase.“

Tomáš Kriško (smečiar a kapitán SR): „Som rád, že sme vyhrali v prvom prípravnom stretnutí pred Európou. Po taktickej a technickej stránke sme zatiaľ veľa nenatrénovali, takže triumf teší o to viac a nad bratmi Čechmi dvojnásobne. Zahrali si takmer všetci. Ukázalo sa, kde ešte máme slabiny a na čom treba pracovať, ale môžeme to hodnotiť pozitívne. Chlapci nič neodflákli, snažili sa a aj vďaka tomu sme dosiahli takýto výsledok.“

Šimon Krajčovič (blokár SR): „Sme po ťažkej fyzickej príprave a herne to vyzeralo celkom slušne, aj keď, samozrejme, sú tam ešte nedostatky. Dúfam, že sa ďalej budeme zlepšovať. Je dobré, že sme si zahrali všetci. Celkovo to hodnotíme pozitívne.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí volejbalisti #slovenské volejbalistky