Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalová horúčka stúpa. Slovenky berú len postup

Už o dva týždne vypukne v Bratislave volejbalový ošiaľ. Hlavné mesto Slovenska bude hostiť jednu zo skupín majstrovstiev Európy žien.

08.08.2019 14:37
Barbora Koseková, Nikola Radosová, Marco Fenogli Foto: ,
Kapitánka volejbalistiek Barbora Koseková (vpravo) a Nikola Radosová by mali patriť medzi opory trénera Marca Fenogliho.
debata

Domáce reprezentantky sa predstavia medzi kontinentálnou elitou prvýkrát po desiatich rokoch a celkovo po štvrtý raz. O postup do osemfinále zabojujú v konkurencii Ruska, Nemecka, Španielska, Švajčiarska, Bieloruska. Do vyraďovacej fázy postúpia štyri najlepšie tímy z každej skupiny a Slovenky medzi nimi nechcú chýbať.

„Čaká nás záverečný blok prípravy a všetko smerujeme k tomu, aby sme v závere budúceho týždňa boli maximálne pripravení na blížiaci sa šampionát. Čaká nás náročný turnaj so silnou konkurenciou. Rusky sú svetová extratrieda, Nemecko patrí medzi top tímy na kontinente. Urobíme všetko pre to, aby sme postúpili ďalej,“ uviedol taliansky kouč SR Marco Fenoglio.

V tíme je trinásť debutantiek, na ME predtým hrala len Veronika Hrončeková. Družstvo v pozícii kapitánky povedie Barbora Koseková.

„Poctivo sa pripravujeme, každý deň tvrdo makáme. Na šampionát chceme byť pripravené na dvesto percent. Sme vďačné za to, že našu skupinu môžeme odohrať doma. Cieľ postúpiť zo skupiny je jasný. Verím, že sa nám to podarí,“ vyjadrila sa Koseková.

Jednou z ťahúniek tímu by mala byť smečiarka Nikola Radosová. Pre úradujúcu najlepšiu volejbalistku roka bude špecifický zápas s Nemeckom, keďže v uplynulej sezóne obliekala dres SC Drážďany.

„Toto leto sme si toho odopierali skutočne dosť. Keď nastane čas, chceme zo seba vydať všetko. Poznám väčšinu nemeckých hráčok i ich trénera, ale teším sa aj na všetky ďalšie zápasy. Napätie v tíme rastie, cítime, že šampionát sa blíži,“ reagovala Radosová.

Majstrovstvá Európy pod vysokou sieťou sa na Slovensku uskutočnia po prvý raz v histórii. „Šampionát sa nesie v znamení storočnice slovenského volejbalu, čo nám dáva veľkú symboliku. Som presvedčený, že to bude krásny darček pre celé športové Slovensko,“ zaželal si prezident Slovenskej volejbalovej federácie Martin Kraščenič.

Organizátori s potešením informovali, že predaj vstupeniek zo dňa na deň rastie. Pre fanúšikov pripravili viacero sprievodných akcií.

„Zimný štadión Ondreja Nepelu tri dni pred štartom turnaja premeníme na útulný volejbalový stánok. Moderátorskú taktovku preberie Slavo Jurko, o zábavu sa postarajú rakúski dídžeji, ktorí sú svetovou špičkou v odvetví športovej zábavy. Pripravené sú atraktívna audiovizuálna šou či fanzóna priamo na štadióne. Sme presvedčení, že turnaj bude zábavou pre všetky vekové kategórie,“ uviedol riaditeľ turnaja ME v Bratislave Tomáš Singer.

Nominácia SR na ME volejbalistiek

Nahrávačky: Barbora Koseková, Lenka Ovečková. Smečiarky: Nikola Radosová, Romana Hudecová, Mária Kostelanská, Karolína Fričová. Blokárky: Jaroslava Pencová, Nina Herelová, Veronika Hrončeková, Sandra Szabóová. Univerzálky: Karin Palgutová, Miroslava Kijaková. Liberá: Skarleta Jančová, Michaela Španková

Slovenská volejbalová reprezentácia žien v Tatrách Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenská volejbalová reprezentácia žien začala...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenské volejbalistky #ME 2019 vo volejbale