Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K medailám chýbalo máličko. Volejbalistky končia pred bránami semifinále

Slovenské reprezentantky Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou sa rozlúčili s "päťhviezdičkovým" turnajom World Tour v plážovom volejbale vo švajčiarskom Gstaade.

11.07.2019 16:35 , aktualizované: 13.07.2019 18:07
debata

V sobotňajšom štvrťfinále podľahli domácim nasadeným jednotkám Tanji Hüberliovej a Nine Betschartovej 2:1 na sety (-14, 18, 9) a neoplatili favorizovanému páru tesnú prehru z nedávnych MS v Hamburgu, kde takisto ovládli prvý set. Napriek tomu dosiahli Slovenky najlepší výsledok v aktuálnej sezóne.

Úvod zápasu bol vyrovnaný a oba tímy sa striedali vo vedení. Slovenky však po ese Štrbovej a úspešnom bloku Dubovcovej odskočili súperkám na dva body a viedli 10:8. Od tohto momentu domáce hráčky už nedokázali vyrovnať skóre.

Naopak, ich manko sa zvyšovalo a kľúčovú sériu bodov dosiahol slovenský pár, keď zvýšil z 15:12 na 18:12. V závere setu si udržiaval náskok a prvé dejstvo získal pre seba pomerom 21:14 po priamom bode Štrbovej.

Začiatok druhého setu ponúkol opäť vyrovnaný priebeh. Hráčky sa naťahovali o každý bod až do šestnástej výmeny, keď Hüberliová s Betschartovou odskočili na 9:7 a následne aj 10:7, na čo Slovenky zareagovali oddychovým časom.

Po timeoute domáce plážové volejbalistky pokračovali v presnej hre a vypracovali si náskok 16:11. Štrbová a Dubovcová síce zdramatizovali záver prostredného dejstva, dotiahli sa na rozdiel jediného bodu, ale Švajčiarky napokon triumfovali 21:18.

V tajbrejku si všetky hráčky spočiatku dávali pozor na zbytočné chyby, ale po nepresnom servise Štrbovej a presnom útoku Betschartovej viedli domáce reprezentantky 5:3. Švajčiarky od tejto chvíle kontrolovali dianie na dvorci a po úspešnej sérii výmien mali k dobru sedem bodov (12:5). Komfortný náskok si už nenechali vziať a zvíťazili 15:9.

Slovenské plážové volejbalistky dosiahli v Gstaade najlepší výsledok v aktuálnej sezóne, keďže obsadili konečné piate miesto. Rovnaká pozícia im síce patrila aj na podujatiach v holandskom Haagu a malajzijskom Kuala Lumpure, ale v prvom prípade išlo o štvorhviezdičkový a v druhom o trojhviezdičkový turnaj.

Turnaj World Tour v plážovom volejbale – Five stars (Major) – Gstaad (Švaj.)

Štvrťfinále: Tanja Hüberliová, Nina Betschartová (Švaj.) – Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR) 2:1 (-14, 18, 9)

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #plážový volejbal #Andrea Štrbová