Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plážové volejbalistky postúpili do vyraďovacej časti MS, spoznali súperky

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou postúpili na majstrovstvách sveta v nemeckom Hamburgu do play off.

02.07.2019 11:59 , aktualizované: 19:26
debata

Slovenky, ktoré sú 26. vo svetovom rebríčku, v utorok predpoludním v treťom zápase zdolali mexický pár Martha Revueltová, Zaira Alejandra Orellanová 2:0 (16, 9) a v hodnotení základnej L-skupiny obsadili po dvoch víťazstvách a jednej prehre konečné druhé miesto.

Prvenstvo si zabezpečili Brazílčanky Bárbara Seixasová De Freitasová a Fernanda Alvesová, ktoré uspeli nad Slovenkami v pondelok.

Popoludňajší žreb rozhodol, že súperkami Sloveniek v šesťnásťfinále budú turnajové šestnástky Nina Betschartová a Tanja Hüberliová zo Švajčiarska. Súboj je na programe v stredu o 14.00 h. Betschartová spolu s jednou z najvyšších hráčok na okruhu Hüberliovou (190 cm) sa predstavili v základnej H-skupine, rovnako ako Slovenky vybojovali dve víťazstvá a obsadili 2. priečku. Postupne si poradili s Austrálčankami (2:0) aj Egypťankami (2:0), na záver v boji o 1. miesto podľahli Holanďankám Keizerovej a Meppelinkovej (0:2). Informoval web SVF.

„Som šťastná, že sme vyhrali a potvrdili rolu favoritiek. Prvý set bol z našej strany ešte trochu rozpačitý, predsa len, byť favoritom nie je jednoduché, ale zvládli sme to. Druhý set už bol pokojnejší a odrazilo sa to aj na výsledku. V tomto chladnejšom počasí sa mi hralo dobre, mám to radšej než štyridsať stupňov a teplo na odpadnutie. Som rada, že sme splnili cieľ a teraz si počkáme, aké súperky nám žreb určí,“ uviedla Andrea Štrbová ešte predpoludním podľa oficiálnej stránky Slovenskej volejbalovej federácie.

Priamo do play off postupujú dva najlepšie tímy z každej skupiny a štyri najlepšie dvojice z tretích miest. Ďalších osem družstiev z tretích miest bude bojovať v play off o postup do vyraďovacej časti.

„V prvom sete sme spravili pár chýb, v druhom sme sa upokojili. Museli sme potvrdiť úlohu favorita, v druhom sete z nás nervozita opadla a splnili sme plán. Na začiatku druhého setu mi tam padlo pár es, chytili sme dobrý rytmus a podarilo sa nám viac aj ubrániť. Teraz už len budeme čakať, ako dopadnú ďalšie stretnutia a koho dostaneme do play off,“ dodala Dubovcová.

Majstrovstvá sveta v plážovom volejbale – ženy:

L-skupina:
Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR) – Martha Revueltová, Zaira Alejandra Orellanová (Mex.) 2:0 (16, 9)
Bárbara, Fernanda (Braz.) – Taru Lahtiová-Liukkonenová, Anniina Parkkinenová (Fín.) 2:0 (15, 17)

Konečná tabuľka L-skupiny:
1. Bárbara, Fernanda 3 3 0 6:0 126:86 6
3. Štrbová, Dubovcová 3 2 1 4:2 112:97 5
3. Lahtiová,Parkki­nenová 3 1 2 2:4 104:104 4
4. Revueltová, Orellanová 3 0 3 0:6 71:106 3

TV Pravda: Sedí profil etáp na Tour de France Petrovi Saganovi? Kto by ho mohol obrať o zelený dres? Aj na tieto otázky odpovie v relácii Týždeň v športe šéfredaktor portálu cycling-info.sk Lukáš Timko.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #plážový volejbal #Andrea Štrbová