Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubovcová a Štrbová tentoraz Brazílčankám podľahli: Vrátili nám to s úrokmi

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Andrea Štrbová s Natáliou Dubovcovou po prvý raz prehrali na majstrovstvách sveta v nemeckom Hamburgu. V druhom dueli základnej L-skupiny Slovenky nestačili na Brazílčanky Bárbaru a Fernandu 0:2 (-15, -13).

01.07.2019 18:05 , aktualizované: 20:05
Natália Dubovcová, Andrea Štrbová Foto:
Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová
debata

Slovenky sú 26. vo svetovom rebríčku, Brazílčanky 13., čiže Juhoameričanky potvrdili rolu favoritiek.

V priebežnej tabuľke L-skupiny sú na čele práve Brazílčanky so 4 bodmi, o bod menej s bilanciou 1 víťazstvo – 1 prehra majú slovenské reprezentantky a rovnako fínsky tandem Taru Lahtiová-Liukkonenová, Anniina Parkkinenová.

"Prehru z Itapemy nám Brazílčanky vrátili aj s úrokmi. Mali nás dobre prečítané; vedeli, čo budú na nás hrať a vychádzalo im to. My sme ich tiež mali prečítané, ale neubránili sme to, čo sme mali. V druhom sete nás už zatlačili a boli sme bez šance.

Vyhrali taktickú bitku, lepšie zvládli aj nepredvídateľný vietor, v ktorom sme sa my s údermi trápili. Z tejto prehry sa oklepeme, Brazílčanky boli favoritky a my sme mohli len prekvapiť," uviedla Andrea Štrbová podľa oficiálnej stránky Slovenskej volejbalovej federácie.

V základnej L-skupine si slovenské reprezentantky ešte zmerajú sily s Mexičankami Revueltovou a Orellanovou (2. 7. od 10.00 h). Priamo do play-off turnaja postúpia dva najlepšie tímy z každej skupiny a štyri najlepšie dvojice z tretích miest.

Ďalších osem družstiev z tretích miest bude bojovať v zápase o prenik do play-off. „Mexičanky musíme zatlačiť hneď od začiatku, bude to viac o našej hre. Verím, že budeme hrať dobre, bez chýb a zvíťazíme,“ dodala Štrbová k utorkovému súboju so súperkami z Mexika.

MS v plážovom volejbale, ženy, L-skupina

Bárbara, Fernanda (Braz.) – Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR) 2:0 (15, 13)
Taru Lahtiová-Liukkonenová, Anniina Parkkinenová (Fín.) – Martha Revueltová, Zaira Alejandra Orellanová (Mex.) 2:0 (11, 9)

Tabuľka L-skupiny:
1. Bárbara, Fernanda 2 2 0 4:0 84:54 4
2. Lahtiová,Par­kkinenová 2 1 1 2:2 72:62 3
3. Štrbová, Dubovcová 2 1 1 2:2 70:72 3
4. Revueltová, Orellanová 2 0 2 0:4 46:64 2

Hlasy

Andrea Štrbová: „Prehru z Itapemy nám Brazílčanky vrátili aj s úrokmi. Mali nás dobre prečítané, vedeli, čo budú na nás hrať a vychádzalo im to. My sme ich tiež mali prečítané, ale neubránili sme to, čo sme mali. V druhom sete nás už zatlačili a boli sme bez šance. Dnes vyhrali taktickú bitku, lepšie zvládli aj nepredvídateľný vietor, v ktorom sme sa my s údermi trápili. Z tejto prehry sa oklepeme, Brazílčanky boli favoritky a my sme mohli len prekvapiť. Chceli sme vyhrať aj dnes, takže prehra bolí, ale zajtra je nový deň. Mexičanky musíme zatlačiť hneď od začiatku, bude to viac o našej hre. Verím, že budeme hrať dobre, bez chýb a zvíťazíme.“

Bárbara: „Sme radi, že nám vyšlo všetko, na čo sme sa pripravovali. Vieme, že Slovenky sú veľmi dobrý tím, naposledy sme im podľahli. Dnes sme museli do toho dať všetko, byť maximálne koncentrované, a to sa podarilo. Na šampionáte chceme každý zápas odohrať čo najlepšie. Ak sa nám to podarí, môžeme dosiahnuť dobrý výsledok, napríklad aj zlato.“

Fernanda: „Samozrejme, na šampionáte snívame o zlatých medailách. Ideme však krok za krokom, postupne. Vieme, že v každom zápase potrebujeme podať maximálny výkon, len tak môžeme byť úspešné.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Dubovcová #Andrea Štrbová #MS v plážovom volejbale 2019