Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hádzanársky spor trvá. Chmeliar: S Kukučkom máme nevybavené účty

Nový tréner hádzanárov Slovenska Peter Kukučka po svojom nástupe do funkcie vyjadril nádej, že "spor" medzi Slovenským zväzom hádzanej a Tatranom Prešov sa čím skôr urovná. Zdá sa, že jeho želanie zostane nesplnené. Aspoň nateraz.

24.06.2019 13:15
Peter Kukučka a Miloslav Chmeliar Foto:
Majiteľ Prešova Miloslav Chmeliar (vpravo): "S Petrom Kukučkom (vľavo) nemá náš klub stále vybavené účty."
debata (1)

"Nie, náš postoj sa nezmenil a za súčasnej situácie nevidím žiadny dôvod ho meniť a ani sa s niekým zo Slovenského zväzu hádzanej k tejto téme stretávať.

Opakujem to dookola a poviem to znova. Tatran Prešov nezakazuje hráčom klubu reprezentovať Slovensko, ako sa to snaží niekto interpretovať.

Sú tu základné varianty, s ktorými môžu naši hráči vyrukovať: Povedia, my nechceme vaše peniaze a pôjdeme reprezentovať. Aj s rizikom, že sa počas reprezentačnej akcie zraníme a v takom prípade počas maródky nebudeme v Tatrane poberať ani euro.

Ďalšia možnosť je, že hráči sa dohodnú so SZH a ten sa zaviaže im uhrádzať mzdu počas reprezentačných akcií a refundovať ušlú mzdu v prípade ich zranenia. A napokon alternatíva, že sa vzdajú reprezentácie.

Riešenia teda sú. Rozhodnutie je len a len na hráčoch, ktorým reprezentačný tréner pošle pozvánky," prezentoval v denníku Korzár svoj nezmenený názor majiteľ prešovského klubu M. Chmeliar.

Kukučka sa na úvodnej tlačovej konferencii pri vymenovaní do funkcie na margo absencie hádzanárov Tatrana v národnom tíme SR vyjadril nasledovne.

„Pokiaľ ide o hráčov Prešova, je to náročná situácia. Budem komunikovať s nimi i s vedením Tatrana. Verím, že sa to čoskoro vyrieši, lebo nemáme takú širokú paletu kvalitných hráčov. Štyria – piati Prešovčania patria do reprezentácie.“

Momentálne to vyzerá na cestu zarúbanú, obzvlášť po ďalších slovách Chmeliara na adresu reprezentačného kormidelníka.

"So súčasným trénerom mužov Slovenska a bývalým hráčom Tatrana Prešov nemá náš klub stále vybavené účty ešte zo začiatku roka 2005. V tom čase Tatran Prešov usiloval o účinkovanie v maďarskej lige.

Vtedy to nevyšlo, a tak sme napokon hrali najprv dva ročníky spoločne s Čechmi.

Ľudia zo slovenského i maďarského zväzu, ktorí v tom čase v týchto hádzanárskych orgánoch pracovali i tí, ktorí sa pohybovali v prešovskej hádzanej, iste dobre vedia čo naznačujem,“ tajuplne dodal pre regionálny denník M. Chmeliar.

TV Pravda: Ako hodnotí Peter Sagan svoju doterajšiu sezónu? Aké šance má na MS 2019? Pozrite si video (vysielané 9. mája 2019)

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #spor #Tatran Prešov #Slovenskí hádzanári #Peter Kukučka #Miloslav Chmeliar