Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky zvíťazili vo Švédsku a preskočili Češky. Nečakanou hrdinkou Hudecová

Slovenské volejbalové reprezentantky zvíťazili nad Švédkami 3:1 v sobotňajšom stretnutí Zlatej európskej ligy 2019.

08.06.2019 19:30
Nikola Radosová Foto: ,
Nikola Radosová útočí v domácom zápase Slovensko - Švédsko.
debata

Slovenky vyhrali tretí zápas po sebe a v tabuľke A-skupiny im patrí priebežné druhé miesto so stratou jedného bodu na vedúcu Ukrajinu.

Zverenky talianskeho trénera Marca Fenoglia začali vo švédskom meste Umeaa veľmi dobre. V úvodnom dejstve si domáce hráčky síce pomohli štyrmi esami, ale prehrali ho poľahky 17:25.

Líderkami slovenského družstva boli Karin Palgutová s Miroslavou Kijakovou, ktoré zaznamenali po päť bodov. Po zmene strán sa Švédky schopili, viac sa im darilo v útoku a triumfovali pomerom 25:20.

Zaujímavosťou je, že získali vôbec prvý set v tomto ročníku Zlatej európskej ligy, keďže predošlé tri stretnutia prehrali zhodne 0:3.

Z nezvládnutého druhého setu sa Slovenky poučili, skoncentrovali sa a opäť začali na palubovke dominovať. V ďalších dvoch setoch povolili Švédkam spolu iba 27 bodov a pripísali si do tabuľky ďalšie tri body.

Nečakanou hrdinkou stretnutia bola Romana Hudecová, ktorá z pozície náhradníčky zaznamenala 16 bodov. Okrem toho dosiahli dvojciferný počet bodov aj Nikola Radosová či spomenutá Karin Palgutová.

Slovenské reprezentantky čaká ďalší duel v tejto súťaži v stredu 12. júna, keď si zmerajú sily s Češkami, ktoré v sobotu neuhrali proti Ukrajine ani set.

Zlatá európska liga, A-skupina – 4. kolo

UMEAA
Švédsko – Slovensko 1:3 (-17, 20, –14, –13)
84 minút, rozhodovali: Novak (Slovin.) a Hagström (Švéd), 340 divákov

Slovensko: Hrončeková 6, Palgutová 14, Kijaková 5, Herelová 6, B. Koseková 1, Radosová 15, liberá Španková a Jančová (Hudecová 16, Ovečková, Szabóová 2, Fričová, Šunderlíková 2, Kostelanská 1)

Tabuľka A-skupiny:
1. Ukrajina 4 3 1 10:3 9
2. Slovensko 4 3 1 9:6 8
3. Česko 4 2 2 8:7 7
4. Švédsko 4 0 4 1:12 0

Hlasy po zápase

Marco Fenoglio, tréner SR: „Dnes bolo dôležité získať tri body, to sa nám podarilo. Češky prehrali na Ukrajine a všetko je otvorené, na budúci týždeň sa pokúsime zabojovať o prvenstvo v skupine. Vlani sme po štyroch zápasoch mali na konte štyri prehry, teraz máme tri víťazstvá, takže v tomto smere som spokojný. Dnes sme nehrali na sto percent, ale je to náročné, keď súper až tak neprispieva k správnemu zápasovému rytmu. Od pondelka sa už sústredíme na Česko.“

Barbora Koseková, nahrávačka a kapitánka SR: „Do zápasu sme vstúpili celkom dobre, prvý, tretí aj štvrtý set sme zvládli fajn. Škoda výpadku v druhej časti, začali sme zbytočne opatrne a už sme sa nedokázali na Švédky dotiahnuť. Chceli sme však získať tri body, aby sme mali šancu bojovať o Final Four, a to sa podarilo, čo nás teší.“

Romana Hudecová, smečiarka a najlepšia hráčka SR: „Myslím si, že to bol celkom dobrý zápas. Škoda druhého setu, v ktorom sme spravili viac chýb, možno aj vinou nižšej koncentrácie, berieme si však tri body. Bola to taká povinná jazda, body však potrebujeme potvrdiť proti Češkám a Ukrajinkám. Som rada, že som dostala trénerovu dôveru. Dôležité bolo, že sme hrali ako tím a pomáhali sme si. Ak budeme takto pokračovať a bez zbytočných chýb, myslím si, že môžeme konkurovať aj Češkám a Ukrajinkám.“

TV Pravda: Niekdajší slovenský futbalový reprezentant Samuel Slovák hodnotí sezónu Ligy majstrov.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #A-skupina #slovenské volejbalistky #Zlatá Európska liga #výsledok #švédskej volejbalistky