Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Švédky deklasovali Slovenky. Potrebujeme vytrénovať ďalšie hádzanárky

Hádzanárky Slovenska neuspeli proti tímu Švédska ani na druhý pokus v boji o majstrovstvách sveta 2019 v Japonsku. Zverenky trénera Jána Packu, ktorý opäť nemal pre zranenia k dispozícii kompletný káder, vysoko podľahli Švédkam aj vo štvrtkovej odvete II. fázy kvalifikácie.

06.06.2019 20:05 , aktualizované: 20:36
Slovensko - Švédsko Foto: ,
Švédske hádzanárky nedali slovenským v Šali šancu na úspech.
debata

Štvrtkové stretnutie v Šali sa skončilo víťazstvom severaniek 24:45 (10:25). Slovenky prišli o reálnu šancu na zisk miestenky na svetový šampionát už v prvom súboji dvojzápasu play-off, keď v sobotu prehrali v Karlskrone o 15 gólov 18:33 (10:18).

Reprezentantky SR štartovali v ére samostatnosti na MS len raz – pred 24 rokmi.

II. fáza kvalifikácie žien o postup na MS 2019 v Japonsku – odveta

ŠAĽA
Slovensko – Švédsko 24:45 (10:25)

Švédky išli od začiatku stretnutia do vedenia. Domáce sa v úvode ešte snažili držať krok, hoci gólovo mierne zaostávali. V 13. min to bolo z pohľadu tímu SR len 6:8, ale potom hostky v priebehu šiestich minút skórovali sedemkrát a slovenský kouč si zobral v 19. min (6:15) oddychový čas.

Ani v ďalšom priebehu I. polčasu sa obraz hry nezmenil. Severanky sa presadzovali ľahko, každé zaváhanie súpera nekompromisne trestali jednoduchými gólmi z kontier.

Na dvojciferný rozdiel prvýkrát zvýšili v 22. min gólom do prázdnej bránky (17:7). Do prestávky zvýšili zverenky trénera Henrika Signella svoje vedenia už na priepastných 25:10.

Po zmene strán sa hra síce čiastočne vyrovnala, ale duel sa už len dohrával. Slovenky navyše v jeho priebehu prišli o zranenú oporu Rajnohovú a len z tribúny ho dopozerala aj Trúnková, ktorá sa pridala ku Kišíkovej, ktorá dostala červenú kartu už v I. polčase.

Švédky v 51. min získali už dvadsaťgólový náskok (39:19) a napokon v Šali triumfovali rozdielom viac ako dvoch tried.

Ján Packa, tréner SR: „Nemali sme brankárku. Pre Kondášovú to bolo veľmi náročné a psychicky to nezvládla. Hráčky v poli kopili chyby a neboli vo forme. Výsledok je reálny obraz slovenskej hádzanej. Musíme tvrdo pracovať a vytrénovať ďalšie hráčky. Boli sme bezmocní, takýto zápas si ani nepamätám. Skúšali sme aj striedať hráčky, ale nepomohlo to.“

Tetyana Fiľková-Trehubová, hráčka SR: „Chcela som sa rozlúčiť ináč ako vysokou prehrou, ale nedá sa nič robiť. Švédky sú o triedu lepšie, je to iba šport. Chceli sme doma predviesť inú hádzanú, žiaľ, nepodarilo sa nám to, veľmi sme sa trápili. Som rada, že som mala možnosť reprezentovať Slovensko.“

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Play Off #kvalifikácia MS 2019 v hádzanej #švédske hádzanárky #slovenské hádzanárky #výsledok