Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda o Tatrane: Je o triedu lepší ako ostatní

Hádzanári Tatrana Prešov potvrdili svoju suverenitu na slovenskej scéne, hoci tentoraz im víťazstvo v Slovenskom pohári vyfúkol ich finálový ligový súper - Považská Bystrica.

27.05.2019 16:52
Tatran Prešov, titul Foto: ,
Hádzanári Tatrana Prešov zisk majstrovského titulu.
debata

Finále pohára malo pred niekoľkými týždňami škandalózny priebeh, rozhodcovia, ani delegáti nepoznali pravidlá sedmičkového rozstrelu a Prešovčania cítia stále krivdu. Považskobystrický tím, ktorý za lapsus nenesie vinu, potvrdil v uplynulých mesiacoch výkonnostný vzostup a po dvanástich rokoch sa prebojoval opäť aj do finále ligy.

V ňom na favorita nestačil – tri razy jasne podľahol. Tatran získal trinásty slovenský titul za sebou a dovedna ich má v zbierke už pätnásť (plus tri tituly vo federálnej lige).

„Pre Prešov sú tituly už pätnásť rokov samozrejmosťou. Neprichádzalo do úvahy, aby sme zaváhali ako v pohári. Odmakali sme to a som spokojný, že chlapci k tomu pristúpili seriózne a s Považskou Bystricou sme sa netrápili,“ komentoval kapitán Tatrana Martin Straňovský, ktorý sa po dlhom pôsobení v zahraničí teší len z prvého slovenského titulu.

V závere minulého týždňa vyhlásili Lukáša Urbana za najlepšieho hráča najvyššej súťaže. Podľa neho splnil Tatran plán – nekomplikovať si boj o titul. „Nebolo to trápenie, hrali sme pokojne a ukázali sme niečo aj divákom. Bolo to vydarené finále,“ zdôraznil.

Nielen znehodnotený záver pohárovej súťaže a strata trofeje kazí Prešovčanom absolútnu spokojnosť. V prvej polovici sezóny siahali aj na postup zo skupiny Ligy majstrov, tesne im unikol. V kádri nastanú v lete zmeny, malo by ho opustiť aspoň päť hráčov.

„V Prešove sa vďaka majiteľovi klubu dlhodobo výborne pracuje, hádzaná sa tu robí na vysokej profesionálnej úrovni. Tatran má veľmi dobré, vyvážené mužstvo, nechýbajú mu ani osobnosti, možno mal teraz svoj najlepší tím v uplynulých rokoch. Medzi Prešovom a jeho súpermi v slovenskej lige je rozdiel minimálne triedy, čo ukázalo aj finále,“ domnieva sa bývalý reprezentant, majster sveta 1967 Rudolf Horváth, ktorý pravidelne navštevuje zápasy Prešovčanov.

Podľa neho je škoda, že v najvyššej domácej súťaži nemajú zdatnejšiu konkurenciu. „Slovenským tímom chýba aspoň československá konfrontácia. Pre Prešov je veľmi dobré, že pôsobí v SEHA lige, kde odohrá veľa náročných zápasov, získa cenné skúsenosti, táto súťaž mu veľmi pomáha, hoci je to aj náročné, najmä na cestovanie,“ doplnila legenda československej hádzanej.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Tatran Prešov #MŠK Považská Bystrica