Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prievidza sa nevzoprela. Inter zvládol play off bez prehry a vrátil sa na trón

Basketbalisti Interu Bratislava získali titul v Slovenskej basketbalovej lige (SBL). V stredajšom štvrtom stretnutí finálovej série play off zdolali Prievidzu na jej palubovke 84:69 a celkovo triumfovali 4:0 na zápasy.

22.05.2019 20:03 , aktualizované: 22:05
Inter Bratislava, oslavy Foto: ,
Hráči a realizačný tím Interu Bratislava sa teší zo zisku basketbalového titulu.
debata

Žlto-čierni neokúsili trpkosť prehry v ani jednom zápase vyraďovacej časti. V zbierke majú celkovo už 9 majstrovských titulov. Štyri získali ešte v časoch československej ligy, v samostatnej slovenskej súťaži pridali ďalších päť. Triumf zopakovali po dvoch rokoch a na tróne SBL vystriedali Levice.

Prievidžania v stredu opäť nezachytili úvod duelu a prehrávali v priebehu prvej štvrtiny o desať bodov. Aj s podporou dvoch tisícok fanúšikov dokázali zápas otočiť a po polčase mali na súpera iba trojbodové manko. Lenže zverenci chorvátskeho trénera Aramisa Nagliča v druhom dejstve ukázali svoju kvalitu a hlavne šírku kádra a postupne zvyšovali svoj náskok.

Finále play off SBL:

BC Prievidza – BK Inter Bratislava 69:84 (13:19, 19:16, 21:27, 16:22) – konečný výsledok série 0:4, titul získal Inter Bratislava
Najviac bodov: Stacy Davis 18, Pajovič 17, Glasgow 13 – A. Smith 21, Abrhám 18, Skinner 15 (10 doskokov), 2000 divákov

Tréner Interu Naglič: Bol som prekvapený, že Levice neboli vo finále

Hlasy po zápase:

Tihomir Bujan, tréner Prievidze: V kľúčových okamihoch zápasu Arik Smith ukázal svoje kvality. Urobili sme nejaké chyby, mali sme svoje šance, ale nevyužili sme ich. Súper ich využil. Víťazstvo 4:0 v sérii pre Inter je zaslúžené, chcem im touto cestou pogratulovať k zisku majstrovskému titulu. V tejto chvíli to bolo to najlepšie, čo sme zo seba dostali. Boli sme veľmi unavení a hrali sme v úzkej rotácii. Myslím si, že to bola veľmi dobrá sezóna, na konci ktorej bol výborný výsledok. Keď som prišiel na lavičku, tak sme sa nachádzali v ťažkej situácii, za tých pár mesiacov sme však odviedli dobrú robotu. Ďakujem fanúšikom, klubu a svojim hráčom.

Michael Fusek z Interu visí na obruči vo... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
Michael Fusek Michael Fusek z Interu visí na obruči vo štvrtom zápase finále na palubovke Prievidze.

Marek Jašš, hráč Prievidze: Určite nie sme radi, že sme to nedotiahli do víťazného konca. Začiatok nám ušiel, potom sme sa ako tak dostali do zápasu, ale žiaľ proti takému súperovi, akým Inter je, tak to nestačilo. Teraz sme sklamaní zo zápasu, ale keď sa na to pozrieme s nadhľadom, tak to bola určite úspešná sezóna. Na začiatku sezóny sme nehrali moc dobrý basketbal, ani tá pozícia nebola taká, akú by sme chceli. Keby nám niekto povedal, že budeme vo finále, tak by sme to brali.

Aramis Naglič, tréner Interu: Nebolo to ľahké ako sme povedali pred zápasom, že posledný krok býva ťažký. Boli sme trochu nervózni, Prievidza hrala aj dosť uvoľnene v prvom polčase. Dali sme sa dokopy, vyviedli sme ich z rytmu a sme tu, kde sme chceli byť. Máme trofej. V prvom rade sa musím poďakovať chlapcom za výbornú spoluprácu, ide o skvelú partiu ľudí. Dobre sa s nimi pracovalo, bol som z toho veľmi šťastný. Chcel by som sa poďakovať aj vedeniu Interu za dôveru.

Michal Baťka, hráč Interu: Povedal by som, že sú to najsladšie pocity z titulu. Ukončili sme sezónu s nulou na konte prehier v play off. Nedá sa nič krajšie ani predstaviť. Vedeli sme, že to bude podobný zápas, ako ten prvý v Prievidzi. Celý zápas sme museli byť koncentrovaní, udržať tempo a ubehať ich, pretože mali menšiu rotáciu ako my.

debata chyba
Viac na túto tému: #BC Prievidza #BK Inter Bratislava