Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chemkostav končí s podporou Iuventy: Oproti futbalu a hokeju máme hendikep

Hádzanárky Iuventy Michalovce suverénne kráčajú za úspešným zavŕšením sezóny, v ktorej už získali Slovenský pohár, triumfovali v slovensko-českej súťaži - MOL lige a smerujú za obhajobou majstrovského titulu. V zákulisí to však vrie vinou napätých vzťahov medzi mestom a klubom, ktorému hrozí, že príde o hlavného partnera.

03.05.2019 10:17
Irina Kompaniets Foto: ,
Spojka Iuventy Michalovce Irina Kompaniets.
debata

„Hovorí sa, že šport by mal byť férový, tak by sa malo správať aj mesto. Beriem, že futbal a hokej sú top športy, no nemôže byť dvojaký meter pri rozdeľovaní peňazí. Nemôžem súhlasiť so slovami, že závidíme futbalu a hokeju. Nie je to pravda, ja im prajem. Ale keď pridávajú ostatným, tak Iuvente by mohli aspoň dorovnať náklady, ktoré má na mládež,“ povedal v rozhovore na oficiálnom webe Iuventy generálny riaditeľ firmy Chemkostav Tibor Mačuga a pokračoval:

"Oproti futbalu a hokeju máme hendikep. Je na škodu, že jedným sa z peňazí pridá a niekto zostane na tom istom. Pýtame sa, akým kľúčom sa to rozdeľuje? Primátor Iuvente už pred piatimi rokmi sľúbil, že jej pridá a dorovná výdavky na mládež. Nič sa však nestalo. Teraz, keď počúvam, že pridávajú hokeju, tak to určite zamrzí. Naším zámerom je, aby nám mesto pomohlo s prevádzkovými nákladmi na halu, aby jednoducho niečo prebralo na seba, tak ako na zimnom či futbalovom štadióne.“

Vedenie generálneho partnera najlepšieho slovenského ženského hádzanárskeho klubu uplynulej dekády, ktorý počas vyše 15-ročného pôsobenia investoval do športovej haly 6 miliónov eur a na hádzanú dáva približne 350-tisíc eur za sezónu bez započítania nákladov na prevádzku haly, vníma počínanie samosprávy ako neférovosť.

"Najmä v rozdeľovaní finančných prostriedkov pre kluby. Nemám problém, že viac peňazí ide do hokeja, ale prečo nepridajú finančné prostriedky aj Iuvente, ako to sľúbil primátor pred piatimi rokmi?,“ povedal Mačuga.

Za súčasného stavu je ohrozená podpora Iuventy. „Pýtame sa, má zmysel robiť hádzanú? Teraz to hovorím otvorene, 30. júna spoločnosť Chemkostav končí ako generálny partner. Klub môže fungovať ďalej, naša spoločnosť ale ide preč. Nebránime sa ešte rokovaniu. Iniciátorom musí byť samospráva,“ tvrdí generálny riaditeľ Chemkostavu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iuventa Michalovce #Chemkostav