Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po rokoch zmena. Čajky bojujú o prvý titul, vystriedajú Good Angels?

Pätnásť rokov bez prestávky vládli slovenskému ženskému basketbalu Košičanky, v ostatných rokoch pôsobiace pod značkou Good Angels. Ich hegemónia sa však po prehre v semifinále s Piešťanskými Čajkami definitívne zlomila.

12.04.2019 18:18
Piešťanské Čajky Foto: ,
Piešťanské Čajky.
debata

Otázkou ostáva, kto ich na tróne nahradí. Vo finále si to Čajky rozdajú s jedenásťnásobným majstrom z Ružomberka a favorit je jasný. Veľmi dobré výkony v sezóne (jediná prehra práve s Piešťanmi) by mali potvrdiť basketbalistky spod Čebraťa. No trojnásobný korunný princ ligy (2015, 2016 a 2017) veľmi túži získať prvý titul v krátkej klubov histórii.

„Máme obrovskú motiváciu zabojovať o extraligový titul. Náš súper ma veľkú kvalitu na ihrisku i na lavičke a má pred sériou priaznivejšie vyhliadky. Ale je to finále play off a šport, v ktorom je možné veľakrát čokoľvek,“ burcuje na oficiálnej klubovej stránke svoje zverenky tréner Čajok Richard Kucsa.

Verí, že sa finálová séria natiahne čo najviac. „Veľmi by som si želal, aby sme našim skvelým fanúšikom dopriali vo finále dva domáce zápasy,“ priznal Kucsa.

V Ružomberku si nepripúšťajú iný výsledok než návrat titulu po 16 rokoch späť do slávnej Koniarne. Tlak na družstvo i realizačný tím je výrazný. Zároveň však nik nechce podceniť kvality súpera.

„Piešťany sa pred play off posilnili o dvojicu Engelmanová, Krč-Turbová a teraz tvoria kvalitnejší celok. Čaká nás náročný protivník. Mala by nám pomôcť výhoda domáceho prostredia, ale to sa uvidí na palubovke. V Koniarni sme v sezóne neprehrali a veríme, že si túto bilanciu udržíme až do jej konca,“ avizuje kouč Ružomberka Juraj Suja pre basket.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #MBK Ružomberok #Piešťanské Čajky