Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volejbalistky chcú postup. Proti Rusku to bude výnimočné, teší sa Hudecová

Po májových majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji bude bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu hostiť ďalšie významné podujatie: majstrovstvá Európy volejbalistiek (23. 8. - 1.9.).

25.02.2019 16:39
VOLEJBAL: Stretnutie pred majstrovstvami Európy Foto: ,
Smečiarka SR Romana Hudecová počas pondelkovej tlačovej konferencie SVF pred blížiacimi sa ME, ktoré bude hostiť aj Bratislava.
debata

Slovensko je jednou zo štyroch organizátorských krajín (ďalšími sú Maďarsko, Poľsko a Turecko), aj preto sa Slovenská volejbalová federácia (SVF) usiluje poňať podujatie ako významný športový a spoločenský sviatok.

„Do jeho začiatku ostáva pol roka, prípravy sú v plnom prúde. Ide o viacnásobnú historickú chvíľu, pretože v roku, keď si pripomíname storočnicu volejbalu u nás, poriadame prvý raz vôbec európsky šampionát žien. Vynasnažíme sa prispieť aj s pomocou dobrovoľníkov k dôstojnému priebehu vrcholného podujatia, potešiť veľkú volejbalovú rodinu. Verím, že diváci prídu v hojnom počte povzbudiť slovenskú reprezentáciu,“ uviedol Martin Kraščenič, prezident SVF.

Rozpočet je približne 800-tisíc eur. Prémie za postup zo skupiny nekonkretizoval. „Zatiaľ nemáme sfinalizovanú sumu, no chceme hráčky motivovať tak, aby postup zo skupiny nebol konečný.“

Slovenky sa na majstrovstvách Európy predstavia po desiatich rokoch, celkovo po štvrtý raz. V základnej D-skupine budú ich súperkami postupne Španielky, Švajčiarky, Bielorusky, Nemky a Rusky – vždy so začiatkom o 20.00. Prvé štyri tímy postúpia do osemfinále, ďalšie skupiny budú v Budapešti, Lodži a Ankare, v tureckom hlavnom meste ME vyvrcholia.

Na snímke sprava tréner ženskej volejbalovej... Foto: TASR, Pavel Neubauer
volejbal sr ženy ME Na snímke sprava tréner ženskej volejbalovej reprezentácie SR Marco Fenoglio, prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Martin Kraščenič a hráčky Barbora Koseková a Romana Hudecová počas tlačovej konferencie k tohtoročným majstrovstvám Európy volejbalistiek, ktoré bude v závere augusta hostiť aj Bratislava.

„Máme dobrú skupinu. Rusky sú svetová extratrieda, silné sú aj Nemky, na ďalšie súperky si trúfame. Na každý zápas nastúpime s víťazným odhodlaním. Verím, že zo skupiny postúpime do osemfinále,“ zdôraznil Marco Fenoglio, taliansky tréner Sloveniek. Prípravu s 22 hráčkami začne v úvode mája v Púchove.

„Bude dlhá, po nej nás čakajú zápasy A-skupiny Zlatej európskej ligy. Radi by sme postúpili do finálovej štvorky. Reprezentácia je na 95 percent podobná ako vlani, s výkonmi dievčat som spokojný, tréningový proces má postupnosť. Po dvoch týždňoch voľna sa 8. júla opäť stretneme. Prioritou bude kondičná príprava, po nej sa pustíme do technicko-taktických vecí a záverečného ladenia na domáci šampionát. Jeho súčasťou bude päť prípravných zápasov, generálkou dva krátko pred začiatkom šampionátu,“ načrtol Fenoglio.

Nahrávačka Barbora Koseková je tvárou bratislavskej skupiny. „Je pekné, že po dlhom čase sa môžeme ukázať na majstrovstvách Európy. Reprezentovať pred domácim publikom je vždy príjemné. Budeme hrať vo veľkej aréne, čo nebude jednoduché, no verím, že domáci priaznivci si nájdu cestu na štadión a utvoria výbornú atmosféru. Postup do osemfinále by nám nemal ujsť,“ vyslovila presvedčenie.

Smečiarka Romana Hudecová sa najviac teší na zápas proti Ruskám. „Máme prijateľnú skupinu. Z minuloročnej Zlatej európskej ligy poznáme Bielorusky i Španielky. Najmä v stretnutiach s nimi sa bude rozhodovať o postupe. Teším sa na každý zápas, najviac však proti kvalitným Ruskám. Hrať proti nim nie je pre nás bežné, pôjde o výnimočný súboj s tímom absolútnej svetovej špičky.“

Podľa informácií organizátorov by RTVS mala vysielať zápasy Sloveniek naživo. Vstupenky sa dajú kúpiť v sieti Ticketportal. Zatiaľ sú k dispozícii turnajové permanentky a balíčky na zápasy jednotlivých tímov. V priebehu marca pôjdu do predaja vstupenky na jednotlivé dni.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME volejbalistiek 2019 #Bratislava 2019