Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turci chcú na Kantera zatykač. Obvinili ho z členstva v teroristickej organizácii

Turecká prokuratúra chce vydať medzinárodný zatykač na basketbalistu tímu NBA New York Knicks Enesa Kantera. Podľa tureckých médií by mal byť 26-ročný pivot obvinený z členstva v teroristickej organizácii.

16.01.2019 18:10
Kanter Foto: ,
Enes Kanter.
debata

Kanter necestoval so svojím tímom do Londýna na tohtotýždňový duel, v ktorom sa Knicks v anglickej metropole stretnú s Washingtonom Wizards. Podľa jeho vlastných slov sa bál, že sa ho stúpenci súčasného prezidenta „krajiny polmesiaca“ Recepa Tayyipa Erdogana pokúsia zabiť.

Na svojom profile na twitteri len v krátkosti uviedol, že tamojšia vláda nemá žiaden dôkaz o jeho vine. „V Spojených štátoch som nedostal ani pokutu za zlé parkovanie,“ znie v príspevku. Enes Kanter je známym kritikom tureckého režimu, v roku 2017 mu bol odobratý cestovný pas, ktorý mu vystavili v Turecku.

„Moje rozhodnutie nevycestovať do Londýna bolo náročné po športovej stránke, avšak oveľa jednoduchšie z hľadiska bezpečnosti. Je smutné, že diktátor ovplyvňuje moju kariéru. Erdogan má v Anglicku veľa svojich agentov a mohlo by sa jednoducho stať, že by som neprežil. To by nebolo pekné,“ povedal začiatkom roka Kanter.

Turecké úrady ho spájajú s duchovným Fethullahom Gülenom. Ten je v „krajine polmesiaca“ obvinený z organizácie nevydareného puču z roku 2016.

debata chyba
Viac na túto tému: #Recep Tayyip Erdogan #New York Knicks #Enes Kanter