Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Detské chyby, nevyužitý potenciál. Poučíme sa, sľubujú basketbalistky

Za päť a pol minútový výbuch zaplatili krutú daň. Doma nestačili na Čiernu Horu a po prvý raz od roku 2007 budú chýbať na európskom šampionáte.

22.11.2018 17:03
Slovensko, Čierna Hora, basketbal Foto: ,
Slovenské basketbalistky počas zápasu s Čiernou Horou.
debata

Slovenské basketbalistky nezvládli záverečný duel kvalifikácie, resp. jeho tretiu štvrtinu, keď v Ružomberku podľahli Čiernej Hore jednoznačne 68:82 (35:34). Zverenky Petra Kováčika obsadili v A-skupine nepostupovú tretiu priečku zásluhou najhoršieho skóre v rámci tabuľky troch tímov s bilanciou 4 výhry, 2 prehry.

„Na jednej strane som z výsledku veľmi smutný, jedno oko plače, ale to druhé sa teší, že sa vytvoril naozaj výborný tím. Šport býva niekedy veľmi krutý, ale všetci máme čisté svedomie. Urobili sme maximum pre úspech a za našu prácu sa nemusíme hanbiť. Je mi to veľmi ľúto najmä kvôli dievčatám, ktoré si postup zaslúžili,“ uviedol Kováčik po stretnutí.

Je presvedčený, že družstvo, s ktorým pracoval, má perspektívu. „Jeho čas ešte príde. V rozhodujúcej časti zápasu sme sa však prestali sústrediť na obranu. Strácali sme lopty skoro na poliacej čiare. Takéto chyby pôsobili psychicky zle na tím,“ doplnil.

Jedna z hlavných opôr tímu Barbora Bálintová bola po nezvládnutí kľúčového stretnutia nesmierne sklamaná. „Mrzí nás, že sme nepostúpili. Mali sme to vo svojich rukách, ale bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Boli sme nasadené z prvého koša, mali sme byť lídrom skupiny, no nepotvrdili sme to. Posledný krok sme nezvládli. Nevedeli sme si dať rady najmä s Američankou Johnsonovou,“ priznala šikovná rozohrávačka.

Slovenky duel v Ružomberku dobre začali a hneď v úvode si vytvorili náskok, no zásluhou slabého doskakovania a problémov v defenzíve oň čoskoro prišli. Osud zápasu sa lámal v tretej štvrtine a obzvlášť v päť a pol minútach v jej závere, ktoré hostky vyhrali 19:2. V poslednej časti hry už Slovenky nemali fyzické ani morálne sily na zdramatizovanie súboja.

„Súperky to v druhom polčase rozhodli rýchlymi protiútokmi. Robili sme niekedy až detské chyby, ktoré nás stáli tento zápas. Veľmi sme chceli, ale nedokázali sme naplno využiť náš potenciál. Sme mladé družstvo, generácia sa obmenila, vytvorili sme dobrú partiu a veľmi nás mrzí, že to nevyšlo. S basketbalom to však myslíme vážne, poučíme sa a vrátime sa silnejšie,“ sľúbila Terézia Páleníková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barbora Bálintová #slovenské basketbalistky #terézia páleníková