Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Škoda nezvládnutého záveru. Slováci tesne prehrali s favoritom

Slovenskí hádzanári prehrali vo svojom druhom zápase v II. fáze kvalifikácie ME 2020 s Ruskom tesne 21:22.

27.10.2018 19:58
SR Hádzaná ME kvalifikácia muži Slovensko Rusko... Foto: ,
Tomáš Urban strieľa na bránku Ruska.
debata

V prešovskej Tatran handball aréne si dlho udržiavali tesný náskok, v dramatickom druhom polčase oň však prišli. Rusi o svojom víťazstve rozhodli v záverečných sekundách.

Zverenci trénera Heineho Ernsta Jensena sú tak po prehre v Maďarsku v 7. skupine naďalej bez bodu.

Na ďalší zápas nastúpia v apríli 2019 proti Taliansku. Na ME 2020 vo Švédsku, Rakúsku a Dánsku sa prebojujú prvé dva tímy zo skupiny a štyri najlepšie celky z tretích miest v skupinách.

II. fáza kvalifikácie 2020 mužov

7. skupina – Prešov

Slovensko – Rusko 21:22 (12:10)
Zostava SR: Žernovič, Shejbal – Rábek, Hruščák, Hlinka, Kancel, Petro, Baláž, Volentics, T. Urban, Ďuriš, Briatka, Straňovský, Kalafut, Slaninka, Mikita. Rozhodovali: Nikolov, Načevskij (obaja Mac.).

Slováci nastúpili už bez brankára Teodora Paula, ktorý necítil dostatočnú dôveru od trénera Jensena a opustil reprezentačný tím. Príkladne ho nahradil Marian Žernovič, ktorý už v prvom polčase zmaril štyri trestné hody ruského tímu.

Slováci si od úvodných minút udržiavali tesný náskok, ktorý Straňovský v 11. minúte zvýšil na dvojgólový (5:3). Aj zásluhou viacerých zákrokov Žernoviča si domáci reprezentanti udržiavali náskok a ten bol v 19. minúte po góle Rábeka už trojgólový (8:5).

Rusi sa postupne dotiahli na najtesnejší rozdiel (9:8), Straňovský však z trestného hodu vrátil Slovákom dvojgólový náskok. Rusi sa gólovo doťahovali, no gól Slaninku dve sekundy pred koncom prvého polčasu znamenal opäť dvojgólový náskok Slovákov.

V 36. minúte Rábek vrátil Slovákom trojgólové vedenie (14:11) a Slovákov povzbudilo aj následné úspešné oslabenie s ďalším gólom Rábeka a zákrokmi Žernoviča (15:12). Rusi zvýšili dôraz v defenzíve a v 46. minúte dokázali vyrovnať (16:16), keď zo sedmičky skóroval Šiškarev.

V 51. minúte sa Rusi po dlhšom čase dostali do tesného vedenia (17:18). Dramatický záver zápasu napokon vyznel lepšie pre ruský tím, ktorý o svojom tesnom víťazstve rozhodol až v poslednej minúte.

AKTUALIZUJEME…

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenskí hádzanári #kvalifikácia ME 2020